Εμμανουέλα Κατζουράκη: Από την τραγωδία στα Τέμπη, 5η Ολυμπιονίκης στο Παρίσι 

Την 5η θέση στον τελικό του σκητ γυναικών κατέλαβε η σκοπεύτρια Εμμανουέλα Κατζουράκη, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας επιζήσει από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Εμμανουέλα Κατζουράκη: Από την τραγωδία στα Τέμπη, 5η Ολυμπιονίκης στο Παρίσι 
AP IMAGES/MANISH SWARUP
2'

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική σκοποβολή, με την Εμμανουέλα Κατζουράκη να καταλαμβάνει την 5η θέση στον τελικό του σκητ γυναικών.

Η Ελληνίδα σκοπεύτρια ξεκίνησε αγχωμένη τη διαδικασία, εν συνεχεία είχε 10 επιτυχημένες βολές, αλλά δεν προλάβαινε να φτάσει τις αντιπάλους της.

Η Κατζουράκη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με 23/30 βολές, με συνέπεια να κατακτήσει την 5η θέση στην πρώτη της μάλιστα συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την τραγωδία στα Τέμπη, 5η Ολυμπιονίκης

Με καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης σπουδάζει φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη. Η 23χρονη κοπέλα βρισκόταν στην επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο, στην τραγωδία στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Η Κατζουράκη επέβαινε στα τελευταία βαγόνια και βγήκε σώα, χτυπώντας λίγο το πόδι της. Το ψυχολογικό σοκ, ωστόσο, ήταν τεράστιο.

«Δεν είναι καλά. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Επέλεξε να αγωνιστεί και όχι να καθίσει σπίτι της. Της είπα ότι δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, να κάνει ό,τι νιώθει εκείνη καλύτερο. Δεν μιλάει καθόλου, επέλεξε να μείνει σιωπηλή, το περνάει μόνη της. Δεν μπορούμε να την πιέσουμε. Μακάρι να το ξεπεράσει γρήγορα, όσο δυνατόν είναι αυτό».

«Σίγουρα είναι αγωνίστρια. Ήθελε να είναι μαζί μας, από το να κάτσει σπίτι. Ελπίζω να της κάνει καλό. Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, με ενδιαφέρει η ψυχική της ηρεμία. Θα είμαστε δίπλα της. Πάμε για τους αγώνες με μισή καρδιά όλοι μας», έλεγε τότε στην ΕΡΤ3 ο προπονητής της Γιώργος Σαλαβαντάκης.

Η ίδια μέσω story στο instagram είχε κάνει έκκληση στον κόσμο να δώσει αίμα για τους τραυματίες.

katzouraki-tempi.jpg

«Ευχαριστώ πολύ όσους με παίρνουν τηλέφωνο και μου στέλνουν μηνύματα. Δεν θέλω να είμαι αγενής, δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή. Είμαι καλά, πολύ καλύτερα από άλλους πιο άτυχους. Εάν θέλετε να βοηθήσετε, παρακαλώ δώστε αίμα για τους τραυματίες του ατυχήματος», είχε γράψει τότε η Εμμανουέλα Κατζουράκη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή