Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποθέωση για Τζόκοβιτς – Κατέκτησε το χρυσό στα 37 του και ξέσπασε σε κλάματα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δύο σετ στο tie break κατέκτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ και στα 37 του πήρε το χρυσό μετάλλιο – Γονάτισε, έκλαψε κι έκανε το σταυρό του ο Σέρβος!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποθέωση για Τζόκοβιτς – Κατέκτησε το χρυσό στα 37 του και ξέσπασε σε κλάματα
epa11525251 Novak Djokovic of Serbia in action against Carlos Alcaraz of Spain during the Men Singles gold medal match of the Tennis competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the Roland Garros in Paris, France, 04 August 2024. EPA/CAROLINE BLUMBERG
1'

Του έλειπε μόνο το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς το έκανε κι αυτό, κατακτώντας κάθε κορυφαίο τουρνουά που μπορεί να πάρει ένας τενίστας. Ο Σέρβος στα 37 του χρόνια ήταν εντυπωσιακός και στο τουρνουά δεν έχασε ούτε σετ μέχρι την κατάκτησή του.

Η νίκη στον τελικό ήρθε απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ. Ο… παλιός ήταν αλλιώς και παρά την κούραση μια και τα δύο σετ κρίθηκαν στο tie break, ο «Νόλε» έγινε ο μεγαλύτερος ηλικιακά τενίστας στην ιστορία που κατακτά το χρυσό με 2-0 (7-6, 7-6).

Το τέλος του σπουδαίου αγώνα, βρήκε τον Σέρβο να δακρύζει και τελικά να βάζει τα κλάματα από τη συγκίνηση. Γνώρισε την αποθέωση στο Παρίσι, γονάτισε και έκανε το σταυρό του κοιτώντας προς τον ουρανό. Άλλωστε σε όλο το τουρνουά ήθελε να δείξει σε όλους την πίστη του, σα να… απαντά στην τελετή έναρξης των Γάλλων.

Το πρώτο σετ χρειάστηκε 93 λεπτά για να κριθεί, η καταπόνηση ήταν τεράστια κι όμως ο Τζόκοβιτς άντεξε απέναντι στον νεότερο και γεμάτο ενέργεια Αλκαράθ. Δείχνοντας το γιατί ίσως να είναι ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή