Τα μαθήματα ζωής και το μήνυμα Πετρούνια: «Λος Άντζελες ερχόμαστε»!

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης των κρίκων, μίλησε για τη φιλοσοφία ζωής του και το γεγονός πως δε ζει στο μικρόκοσμο της γυμναστικής, αλλά ξεκαθάρισε πως θα είναι στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα μαθήματα ζωής και το μήνυμα Πετρούνια: «Λος Άντζελες ερχόμαστε»!
INTIME SPORTS
3'

Πέρα από καταπληκτικός αθλητής, είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και έγινε ο πρώτος που το κάνει σε τρία διαδοχικά μεγάλα ραντεβού. Ο ίδιος πάντως, είναι κατασταλαγμένος γνωρίζοντας αυτά που πραγματικά έχουν σημασία στη ζωή.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ανέλυσε τη σημασία της οικογένειάς του, τα σημαντικά στη ζωή του και παράλληλα έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα: Ξεκούραση και Λος Άντζελες!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια:

«Είμαι τρις-Ολυμπιονίκης είμαι και τρισευτυχισμένος. Δεν έχω να πω πολλά… ήρθα γι’ αυτό. Είχαμε κάποια προβλήματα, από τον προκριματικό στον τελικό, με την εμφάνιση του προκριματικού εννοώ. Τα διορθώσαμε και ήρθε η ώρα να πάρουμε αυτό το σκορ που πήραμε. Θα μπορούσε σίγουρα να είναι υψηλότερα, καθώς εντόπισα δύο μικρά λάθη, αλλά προχωράμε… όλα καλά.

Είχα μεγάλη άρνηση στο να σκεφτώ ότι δεν έχει ξαναγίνει τρία Ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους στην ιστορία της γυμναστικής. Τώρα μπορώ να το αποδεχτώ σιγά σιγά και να το απολαύσω».

Για το αν του αρέσει όταν ακούει “Λευτέρης Πετρούνιας, θρύλος του αθλητισμού”: «Μου αρέσει όταν εισπράττω την αγάπη του κόσμου, μου αρέσει όταν εισπράττω την αγάπη της οικογένειάς μου… ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Γιατί ο αθλητισμός είναι ένα μικρό κομμάτι της ζωής μας. Η ίδια μας η ζωή, όμως έχει μεγαλύτερο βάρος και σαφέστατα είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό που συμβαίνει, αλλά η ζωή είναι έξω από εδώ. Το έχω καταλάβει και γι’ αυτό μπορώ και συνεχίζω γιατί δεν ζω στον… μικρόκοσμο μόνο της γυμναστικής. Έχω τα παιδιά μου, έχω τις δουλειές μου και αυτό με κάνει να μπορώ να το κάνω χωρίς να έχω μεγάλο “destruction” στο μυαλό μου και ψυχολογικά φορτία. Δεν εξαρτώμαι αποκλειστικά και μόνο από αυτό και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία για εμένα. Και για τη Βασιλική (σ.σ. Μιλλούση, η σύζυγός του). Αυτό δουλεύαμε, αυτό προσπαθήσαμε, αυτό καταφέραμε».

Για τις κόρες του: «Δεν βλέπω την ώρα να γυρίσω, να πάω να τις πάρω αγκαλιά. Και τώρα θα τους κάνω βιντεοκλήση, να δω τα προσωπάκια τους. Πήγαν και έκαναν την προσευχή τους, μου είπε η γιαγιά και είπαν να πάρει ο μπαμπάς μετάλλιο. Κι ο μπαμπάς πήρε μετάλλιο!».

Για την παρουσία του Κώστα Παπανικολάου: «Ο Παπανικολάου έχει συναισθήματα αγάπης για εμένα και γι’ αυτό είχε μεγαλύτερο συναισθηματικό φορτίο. Πιστεύει πολύ σε εμένα κι εγώ πιστεύω σε εκείνον. Γενικώς υπάρχει μία αλληλοϋποστήριξη. Είναι πολύ τιμητικό να το λέει αυτό ο αρχηγός της εθνικής μπάσκετ για εσένα».

Για το μέλλον: «Λος Άντζελες… ερχόμαστε! Ένα μικρό “break” και επιστρέφω!».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή