Αυτά δίνει η Ελλάδα σε αθλητές και αθλήτριες που κατακτούν μετάλλιο

Το υψηλό χρηματικό έπαθλο και τα επιπλέον προνόμια για αθλητές και αθλήτριες που κερδίζουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
INTIME SPORTS

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες χώρες, η Ελλάδα επιβραβεύει τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατακτούν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, η χώρα μας είναι μία απ’ τις πιο… ανοιχτοχέρες αναφορικά με τα ποσά που δίνει και τα προνόμια που προσφέρει.

Ήδη έχουμε επτά αθλητές και αθλήτριες (πέντε τα μετάλλια αλλά στην κωπηλασία είναι διπλά τα πληρώματα) που έχουν κατακτήσει μετάλλια και ευελπιστούμε να χρειαστεί να βάλει ακόμη πιο… βαθιά το χέρι στην τσέπη το ελληνικό κράτος.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δίνει 90.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει το χρυσό. Το ασημένιο μετάλλιο έχει πριμ 60.000 ευρώ (τόσα θα πάρει ο Χρήστου). Όσο για το χάλκινο, κάνει πλουσιότερους τους αθλητές κατά 50.000 ευρώ (Τσελίδης, Παπακωνσταντίνου, Γκαϊδατζής, Κοντού, Φίτσιου, Πετρούνιας).

Πέρα από αυτά τα ποσά, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα δώσει 200.000 ευρώ στις Ομοσπονδίες των αθλημάτων που είχαν αθλητές να κερδίζουν μετάλλια. Από εκεί και πέρα αυτές θα αποφασίσουν πώς θα τα διαθέσουν.

Πέρα από τα χρηματικά ποσά, τα προνόμια είναι σημαντικά. Κάθε αθλητής και κάθε αθλήτρια που κατακτούν μετάλλιο, διορίζεται στο δημόσιο, ενώ απονέμεται η ιδιότητα εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού. Επίσης, δίνεται δικαίωμα εισαγωγής χωρίς εξετάσεις σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ και σε Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής στον Αθλητισμό (ΣΕΦΑΑ).