Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί νίκησε ο Λάιλς στα 100μ. αφού το πόδι του Τόμσον πέρασε πρώτο την γραμμή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Νόα Λάιλς και ο Κισέιν Τόμσον τερμάτισαν μαζί με τη διαφορά τους να είναι 0.005 δευτερόλεπτα
ΑP

Απίστευτος τελικός στα 100 μέτρα των ανδρών στο Παρίσι με τον Νόα Λάιλς, να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο φώτο φίνις! Σε μια κούρσα που θα μείνει στην ιστορία. Ο θριαμβευτής απ’ τις ΗΠΑ είχε 9.79, χρόνο που έκανε και ο Τζμααϊκανός Κισέιν Τόμσον.

Είναι χαρακτηριστικό πως χρειάστηκε να περάσει κάποια ώρα μέχρι να δουν όλοι ποιος είχε νικήσει. Μετά το φώτο φίνις ο Λάιλς διαπίστωσε πως είναι πρώτος και άρχισε τα… δικά του, με τον Τζαμαϊκανό να μένει με την πίκρα πως έχασε το χρυσό στο νήμα, αλλά έδειξε πως έχει όλο το μέλλον δικό του.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Φρεντ Κέρλι, επίσης Αμερικανός, με χρόνο 9.81. Πλέον, ο Λάιλς ετοιμάζεται και για τα 200μ. όπου θεωρητικά είναι το καλό του αγώνισμα.

Όσοι δεν βλέπουν και τόσο συχνά αγώνες στίβου, θεωρούσαν πως νικητής θα ήταν ο Κισέιν Τόμσον, καθώς αυτός φάνηκε να περνάει πρώτος την γραμμή του τερματισμού.

Ο Κισέιν Τόμσον ήταν αυτός που πέρασε το πόδι του. Ήταν όμως αρκετό αυτό για να του δώσει την πρώτη θέση στην κούρσα της μίας ανάσας; Όχι, λόγω μίας λεπτομέρειας του κανονισμού που σε τόσο οριακές καταστάσεις, μόνο ασήμαντη δεν είναι. Σχετικά με το φώτο φίνις λοιπόν αναφέρει πως ο χρόνος για κάθε σπρίντερ δεν σταματάει μόλις περάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος του από την τελική γραμμή, αλλά όταν περνάει ο κορμός του σώματός του.

Η τελική κατάταξη στα 100 μέτρα

Νόα Λάιλς (ΗΠΑ) - 9.79
Κισέιν Τόμσον (Τζαμάικα) - 9.79
Φρεντ Κέρλι (ΗΠΑ) - 9.81
Ακάνι Σιμπίνε (Νότια Αφρική) - 9.82
Μαρσέλ Τζέικομπς (Ιταλία) - 9.85
Λέτσιλ Τεμπόγκο (Μποτσουάνα) - 9.86
Κένεθ Μπέντναρεκ (ΗΠΑ) - 9.88
Ομπλίκ Σέβιλ (Τζαμάικα) - 9.91