Ολυμπιακοί Αγώνες: «Συναγερμός» για τη μόλυνση Σηκουάνα - Νοσηλεύεται αθλήτρια, αποχώρησε αθλητής

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Συναγερμός» έχει σημάνει στην Οργανωτική Επιτροπή και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή η ποιότητα των υδάτων του Σηκουάνα, καθώς έγιναν γνωστά τα δύο πρώτα κρούσματα μολύνσεων από αθλητές που κολύμπησαν στον ποταμό του Παρισιού.

Σηκουάνας
Δύο αθλητές υποφέρουν από λοιμώξεις μετά από αγώνα τους στα νερά του Σηκουάνα
EPA/JOEL CARRETT, ΑΜΠΕ
3'

Έντονος είναι ο προβληματισμός που έχει προκληθεί στους διοργανωτές και τη ΔΟΕ από τα επίπεδα μόλυνσης του Σηκουάνα, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφορικά με τα αθλήματα που είχαν σχεδιαστεί να διεξαχθούν στον ποταμό της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι βροχοπτώσεις που είχαν πλήξει το Παρίσι τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσαν προβλήματα στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή του τριάθλου, ωστόσο πλέον, οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 μετρούν ήδη τα πρώτα κρούσματα ασθενών με αθλητές που είχαν κολυμπήσει στα νερά του ποταμού.

Συγκεκριμένα, η Βελγική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πως η Κλερ Μισέλ «είναι ασθενής», με την αθλήτρια της χώρας να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο έπειτα από λοίμωξη που της προκάλεσε βακτήριο, μετά τη συμμετοχή της στον αγώνα των γυναικών που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ολυμπιακή Επιτροπή του Βελγίου αποφάσισε να μην κατεβάσει ομάδα στο μεικτό τρίαθλο που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τη Δευτέρα (05/08).

«Η Βελγική Ολυμπιακή Επιτροπή (COIB) και η Belgian Triathlon, ελπίζουν ότι θα αντληθούν μαθήματα για τους επόμενους αγώνες τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου. Και συνεχίζει: «Σκεφτόμαστε εδώ την εγγύηση των ημερών προπόνησης, των αγωνιστικών ημερών και της μορφής των αγώνων που πρέπει να διευκρινιστεί εκ των προτέρων και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα για τους αθλητές, το περιβάλλον και τους φιλάθλους».

Από την πλευρά τους, η Διεθνής Ομοσπονδία και η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσαν το απόγευμα της Κυριακής (04/08): «Τα τελευταία αποτελέσματα ανάλυσης επιβεβαιώνουν ότι η ποιότητα του νερού του Σηκουάνα στον χώρο του τριάθλου, έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ώρες και οι προοπτικές αναλύσεις δείχνουν ότι η ποιότητα του νερού θα είναι εντός αποδεκτών ορίων».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση των διοργανωτών, σχολιάζεται: «Το Παρίσι 2024, εύχεται στην Κλερ Μισέλ ταχεία ανάρρωση. Σας υπενθυμίζουμε ότι η υγεία των αθλητών είναι η προτεραιότητά μας».

Όμως, η αθλήτρια του Βελγίου δεν είναι η… μόνη που αντιμετωπίζει προβλήματα μετά από μόλυνσή της στα νερά του Σηκουάνα, αφού και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ελβετίας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγές στην σύνθεσή της.

Συγκεκριμένα, ο Άντριεν Μπρίφοντ έδωσε την θέση του στον Σάιμον Γουέτερμαν, μια και ταλαιπωρείται από γαστρεντερική λοίμωξη, μερικές μέρες μετά τη συμμετοχή του σε αγώνισμα την περασμένη εβδομάδα. Πάντως, ο επικεφαλής γιατρός της ελβετικής αποστολής, θέλησε να κρατήσει… αποστάσεις για το ενδεχόμενο μόλυνσης από τον Σηκουάνα, χωρίς να το αποκλείει.

«Μια έρευνα σε συναδέλφους μου από άλλες χώρες δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής καμία συσσώρευση γαστρεντερικών παθήσεων μεταξύ των αθλητών που ξεκίνησαν τον ατομικό αγώνα την περασμένη Τετάρτη», υποστήριξε ο Χάνσπετερ Μπέτσαρτ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή