Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Ντουπλάντις αποθέωσε τον Καραλή - «Χάρη στον Manolo έφτασα τόσο ψήλα»

Ο Μόντο Ντουπλάντις αποκάλυψε τον ρόλο που έχει παίξει ο Εμμανουήλ Καραλής στις μυθικές επιδόσεις που σημειώνει στο άλμα επί κοντώ.
EUROKINISSI PHOTOPRESS AGENCY

Ο Εμμανουήλ Καραλής από το βράδυ της Δευτέρας πανηγυρίζει τη νίκη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς κατάκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ, αφού έφτασε τα 5,90 μέτρα και έγινε Ολυμπιονίκης.

Ο ιπτάμενος «Μανόλο» αποθεώθηκε από τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, ενώ ο ίδιος δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια πολύ όμορφη συνομιλία με τον ανταγωνιστή του, Αρμάντ «Μόντο» Ντουπλάντις, με τον Σουηδό χρυσό ολυμπιονίκη να του λέει «Τα άλματά σου φαίνονται εξαιρετικά. Πάμε να ανέβουμε σε εκείνο το βάθρο».

Η συνομιλία του Μανόλο με τον Σουηδό Ολυμπιονίκη

Instagram @manolo

Αποθέωσε τον Καραλή ο Ντουπλάντις

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε οι Μόντο Ντουπλάντις, Εμμανουήλ Καραλής και Σαμ Κέντρικς φανέρωσαν την ξεχωριστή σχέση που έχουν.

Οταν ένας δημοσιογράφος επεσήμανε ότι ο «Manolo» κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο επί κοντώ από το μακρινό 1956 (σ.σ. με τον Γιώργο Ρουμπάνη), τόσο ο Ντουπλάντις όσο και ο Κέντρικς γύρισαν προς το μέρος του έκπληκτοι και ενθουσιασμένοι: «Σοβαρά φίλε; Από το 1956;».

Αμέσως μετά ο Σουηδός παγκόσμιος ρέκορντμαν σχολίασε το γεγονος ότι αυτός ήταν ο δεύτερος αγωνας στην ιστορία που υπήρξε αθλητής που έκανε 5.90μ και παρόλα αυτά δεν πήρε μετάλλιο. «Αυτό δείχνει πόσο ανεβασμένο είναι το επίπεδο στο αγώνισμά μας και χαίρομαι πολύ για αυτό, γιατί όσο ανεβαίνουν οι επιδόσεις των άλλων τόσο μου δίνεται κίνητρο για να ανέβω κι εγώ. Τόσο ο Σαμ όσο και ο Μανόλο αξίζουν απόλυτα την θέση τους στο βάθρο σήμερα και η δική τους παρουσία έχει βοηθήσει πολύ και εμένα να ανέβω τόσο ψηλά. Ειδικά με τον Μανόλο είμαστε μεγαλωμένοι μαζί, αγωνιζόμαστε εδώ και 8-9 χρόνια σε αγώνες μαζί, έχουμε εξελιχθεί μαζί. Αν έχω φτάσει τόσο ψηλά, ένα μέρος της επιτυχίας ανήκει και σε αυτούς γιατί με τον μεταξύ μας ανταγωνισμό με βοήθησαν να θέτω νέους στόχους».

Δείτε την υποδοχή του Εμμανουήλ Καραλή στο Ολυμπιακό Χωριό

Σχετικές ειδήσεις