Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σημαιοφόρος στην τελετή λήξης ο Μίλτος Τεντόγλου

Η πρώτη αντίδραση του χρυσού ολυμπιονίκη σε αυτό το ενδεχόμενο και η συμμετοχή του Τομ Κρουζ στο event.
AP.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έφερε για ακόμα μία φορά χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην Ελλάδα και έκανε περήφανη όλη τη χώρα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ολοκληρώνονται την Κυριακή (11/8) με την Τελετή Λήξης και -σύμφωνα με πληροφορίες- η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιθυμεί να είναι σημαιοφόρος ο 25χρονος άλτης από τα Γρεβενά.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε ο Τεντόγλου εμφανίστηκε θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως θα ξεκαθαρίσει οριστικά τις επόμενες μέρες.

Θυμίζουμε πως στον χρυσό ολυμπιονίκη είχε προταθεί να είναι σημαιοφόρος και στην Τελετή Έναρξης, αλλά αρνήθηκε ευγενικά λόγω του προγράμματος προπόνησης για τον τελικό στο μήκος, με αποτέλεσμα να δοθεί η σημαία στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίλτος Τεντόγλου:

«Ο αγώνας ήταν οκ, προσπαθούσα για να κάνω κάτι καλύτερο, δεν βγήκε. Δεν ήταν καλές συνθήκες. Το είπα και από τον προκριματικό. Πήδαγα και 8.34 και 8.31, πέρα από το 8.48. Το 8.31 ήταν το καλύτερο, πάτησα πολύ πίσω. Στο τελευταίο είπα να ρισκάρω, ήταν άκυρο γι' αυτό δεν το έκανα».

Για το αν ηρέμησε μετά το 8.48 και αν σκεφτόταν για το Πανελλήνιο: «Δεν γινόταν να γίνει σήμερα, δεν είναι όλες οι ημέρες οι ίδιες, ο καιρός, τα στάδια. Το βλέπεις από πριν ότι δεν γίνεται».

Για τον Φουρλάνι: «Δεν το περίμενα, πραγματικά μπράβο του. Μπράβο και στον Πίνοκ που τον πέρασε, νιώθω ότι περνάει δύσκολα. Κατάφερε να επανέλθει από αυτό».

Για το παγκόσμιο στο Τόκιο: «Ανυπομονώ για το Τόκιο. Έχει ζέστη και μου αρέσει εκεί. Είναι καλή ζέστη. Για εμάς στην Ελλάδα, έχουμε συνηθίσει. Οι Ιάπωνες είναι τέλειοι σε όλες, στη διαδικασία, στις μεταφορές».

Για το αν θα την θεωρούσε επαγγελματική νίκη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Μπορώ να σας πω τις πιθανότητες να νικήσω και ήταν 90%. Και να πάρω μετάλλιο 100%. Ήξερα ότι θα πάρω μετάλλιο».

Για το αν θα μείνει μέχρι τέλους για να πάρει και τη σημαία στην τελετή λήξης: «Δεν το ξέρω ακόμη, θα το δούμε. Νομίζω θα μείνω».

Για το ότι πανηγύριζε ο Ελληνισμός: «Είναι χρυσό μετάλλιο, χαίρομαι που τα κατάφερα και ότι έκανα, έστω και λίγο, χαρούμενους κάποιους Έλληνες. Συνεχίζονται οι αγώνες, έχουμε και άλλα».

Για το γεγονός ότι έχει back to back όπως ο Καρλ Λιούις: «Μόνο ο Καρλ Λιούις και εγώ. Δεν μου αρέσει να συγκρίνω κι άλλους αθλητές. Στη γενιά μου, αυτή την 3ετία και 4ετία είμαι καλύτερος. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν κάποιος άλλος, δεν μπορείς να το συγκρίνεις, ήταν άλλοι αθλητές. Έχουμε άλλους κανονισμούς, αν για παράδειγμα έτρεχα με το παπούτσι που ήθελα, θα έκανα ό,τι ήθελα, όποτε ήθελα. Έχουμε άλλη βαλβίδα, ένα τέλειο πάτημα θα είναι άκυρο. Είναι διαφορετικό αγώνισμα».

Με Τομ Κρουζ η τελετή λήξης

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο Σταντ ντε Φρανς. Θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ της Κυριακής (11/8)και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 11.30μ.μ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν μέχρι τώρα, οι καλλιτέχνες που θα πρωταγωνιστούν, θα βρίσκονται στο έδαφος, στον αέρα, αλλά και σε μια μεταλλική πλατφόρμα.

Βασικό συστατικό της τελετής είναι και η παράδοση της φλόγας στο Λος Άντζελες, το οποίο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028.

Γι' αυτό το λόγο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο event και ο ηθοποιός Τομ Κρουζ. Ο πρωταγωνιστής του «Mission: Impossible» αναμένεται να εκτελέσει ένα θεαματικό ακροβατικό για την περίσταση.

Σχετικές ειδήσεις