Ελίνα Τζένγκο: «Με βλέπω στα μετάλλια - Καταστρέφω τον εαυτό μου λόγω άγχους»

Η Ελίνα Τζένγκο πήρε την πρόκριση για τον τελικό του ακοντισμού (10/8, 20:35) και στοχεύει στην κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου για την Ελλάδα.

Ελίνα Τζένγκο: «Με βλέπω στα μετάλλια - Καταστρέφω τον εαυτό μου λόγω άγχους»
INTIME SPORTS
1'

Η Ελίνα Τζένγκο προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του ακοντισμού, κάνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση και πλέον στοχεύει ακόμα πιο ψηλά.

Η 22χρονη αθλήτρια τοποθέτησε τον εαυτό της στη ζώνη των μεταλλίων και στάθηκε στον μοναδικό παράγοντα που μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην πραγματοποίηση του ονείρου της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ελίνα Τζένγκο:

«Ήξερα ότι μπορούσα να κάνω μία τέτοια επίδοση. Είμαι χαρούμενη που στους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαι σε τελικό. Σε αυτό το γήπεδο σε πιάνει ανατριχίλα. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική και σε βοηθάει για ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το γεγονός ότι ο προπονητής της έκλαψε μετά την πρόκριση: «Ο κόουτς πιστεύει πολύ σε εμένα και τον στενοχωρεί που λόγω του άγχους μου καταστρέφω τον εαυτό μου».

Για το αν μπορεί να πάρει μετάλλιο στον μεγάλο τελικό: «Με πείσμωσε πολύ η 6η θέση στη Ρώμη. Αν παραμείνω όπως είμαι σήμερα βλέπω τον εαυτό μου στα μετάλλια. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη, αλλά πρέπει να το δουλέψω ψυχολογικά».

Για το τι θέλει να πει στους Έλληνες που τη βλέπουν: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ όλους. Μας δίνετε πολλή ενέργεια».

Για το αν έχει προλάβει να δει τα μετάλλια των υπόλοιπων Ελλήνων αθλητών: «Δεν έχω δει όλα τα μετάλλια δυστυχώς, μακάρι να με αξιώσει ο Θεός και να πάρω ένα μετάλλιο».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή