Πόσα χρήματα θα εισπράξει ο Μίλτος Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο

Το ποσό που θα λάβει ο Μίλτος Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο
Eurokinissi

Ο Έλληνας άλτης με μια απολαυστική παράσταση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και καλύτερο άλμα στα 8.48μ., κατέκτησε το δεύτερο σερί χρυσό του στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη και έγινε ο δεύτερος μετά τον σπουδαίο Αμερικανό που το καταφέρνει (ο Λιούις έχει τέσσερα σερί χρυσά 1984-1996).

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου (το πρώτο για την χώρα μας στη φετινή διοργάνωση), ο Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει 90.000 ευρώ από το Ελληνικό κράτος, όπως έχει γνωστοποιηθεί άλλωστε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία αμείβει με 60.000 ευρώ το ασημένιο μετάλλιο και με 50.000 ευρώ το χάλκινο.

Ακόμη, στα ομαδικά αγωνίσματα, κάθε αθλητής της ελληνικής αποστολής που θα βρεθεί στα 3 σκαλιά του βάθρου, θα λάβει ενίσχυση το 60% από τα ποσά που προαναφέρθηκαν για το κάθε μετάλλιο.

Ωστόσο στα χρήματα που δίνει το ελληνικό κράτος, δεν υπολογίζονται τα χρήματα από συμφωνίες με σπόνσορες και χορηγούς που έχουν συνάψει σε ατομικό επίπεδο οι αθλητές. Παράλληλο το ελληνικό κράτος δίνει στους Ολυμπιονίκες τη δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο, την απονομή της ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού, αλλά και την απευθείας εισαγωγή σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ. Τέλος, παρέχεται κι η δυνατότητα και της απευθείας εισαγωγής σε Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής στον Αθλητισμό (ΣΕΦΑΑ).

Τα πριμ της ελληνικής πολιτείας

Παράλληλα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφάσισε να επιχορηγήσει με 200.000 ευρώ συνολικά τις Αθλητικές Ομοσπονδίες που οι αθλητές τους θα κατακτήσουν μετάλλια στο Παρίσι 2024. Ειδικότερα, όπως τονίζεται, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννη Καρρά θα δοθούν και τα εξής χρηματικά ποσά, τα τελευταία πριν από το Παρίσι, σε Αθλητικές Ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών:

α) 100.000 ευρώ στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για όλα τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας.

β) 19.000 ευρώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης για την Πρεβολαράκη και τους Κουγιουμτσίδη και Κουρουγκλίεφ

γ) 27.500 ευρώ και 27.500 δολάρια στον ΣΕΓΑΣ, επίσης για τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας.

Σχετικές ειδήσεις