Ολυμπιακοί Αγώνες: Έμεινε στην 9η θέση η Κατερίνα Στεφανίδη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με επίδοση 4,70μ. η Κατερίνα Στεφανίδη ολοκλήρωσε τον τελικό του επί κοντώ στην 9η θέση.
INTIME SPORTS

Το όνειρο της Κατερίνας Στεφανίδη για διάκριση στον τελικό του επί κοντώ στο Παρίσι, τελείωσε με χειροκρότημα αλλά μένοντας μακριά απ’ το βάθρο. Η Ελληνίδα αθλήτρια δεν ήταν σε καλή κατάσταση κι έτσι περιορίστηκε στην 9η θέση του αγωνίσματος, αποτυγχάνοντας σε τρεις προσπάθειες για να περάσει τα 4,80μ. Ύψος που δε θα της έδινε μετάλλιο αλλά θα την κρατούσε… ζωντανή στην προσπάθεια.

Η 34χρονη άρχισε τις προσπάθειές της στα 4,40μ. και είχε μία αποτυχημένη προσπάθεια, περνώντας το ύψος με τη δεύτερη. Όλα αυτά σε έναν τελικό με συμμετοχή 19 αθλητριών και κατά συνέπεια πραγματικού… μαραθώνιου χρονικά. Παράλληλα σε δύο προσπάθειες της Στεφανίδη, τη διέκοψαν ενώ ήταν έτοιμη να κάνει το άλμα της, σε ένα οργανωτικό μπάχαλο στο Παρίσι.

Το 4,60μ. και το 4,70μ. τα πέρασε με την πρώτη η Ελληνίδα αθλήτρια, αλλά στο 4,80μ. έκανε τρεις άστοχες προσπάθειες, δείχνοντας μάλιστα πως δεν το «έχει» το ύψος. Έτσι ολοκλήρωσε εκεί τις προσπάθειές της.

Έτσι, περιορίστηκε στην 9η θέση του τελικού του επί κοντώ, ολοκληρώνοντας κάπως έτσι ίσως την τελευταία της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με το χειροκρότημα να ανήκει στην χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο.