Ρωσίδα σκακίστρια δηλητηρίασε τα πιόνια αντιπάλου της και κινδυνεύει με φυλάκιση

Συγκλονιστικό περιστατικό στη Ρωσία, με την Αμίνα Αμπακάροβα να συλλαμβάνεται μετά από εξέταση σε κάμερα ασφαλείας.

Το σκάκι θεωρείται ένα ευγενές άθλημα, αλλά ένα σοκαριστικό περιστατικό στη Ρωσία έρχεται να ανατρέψει όσα ξέραμε.

Η Αμίνα Αμπακάροβα πιάστηκε από κάμερα ασφαλείας να προσπαθεί να δηλητηριάσει την αντίπαλό της, Ουμαϊγκανάτ Οσμάνοβα, στις 2 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής πρωταθλήματος.

Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, η 40χρονη γυναίκα εμφανίζεται πάνω από το τραπέζι που θα καθόταν η αντίπαλό της λίγα λεπτά αργότερα.

Ρεπορτάζ της Telegraph αναφέρει πως η Αμπακάροβα είχε ρωτήσει αν λειτουργούσαν οι κάμερες ασφαλείας και είχε εισπράξει αρνητική απάντηση. Έτσι ψέκασε τα πιόνια με υδράργυρο από θερμόμετρο!

Η Οσμάνοβα λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα της άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και παραπονιόταν για ναυτίες και ζάλη. Αισθανόταν ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε την αίσθηση σιδήρου στο στόμα της. Κάλεσε ιατρική βοήθεια και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις οι γιατροί είπαν ότι το πιο πιθανό ήταν να δηλητηριάστηκε.

Μετά την εξέταση του υλικού από την κάμερα ασφαλείας, η Αμπακάροβα συνελήφθη και κρατείται από την αστυνομία. Η 40χρονη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια, ενώ ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας σκάκι, Αντρέι Φιλάτοφ, επιβεβαίωσε ότι η δράστης αποκλείστηκε προσωρινά και αντιμετωπίζει ισόβιο αποκλεισμό.

Σχετικές ειδήσεις