Μίλτος Τεντόγλου: Η άρνηση να είναι σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης - Η επιθυμία του και τα φαβορί

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αρνητικός είναι ο Μίλτος Τεντόγλου στο ενδεχόμενο να είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Τελετή Λήξης που θα διεξαχθεί στο Stade de France.
Γιατί αρνήθηκε ο Έλληνας "χρυσός" Ολυμπιονίκης του Παρισιού να είναι σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης
Eurokinissi

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το back to back στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, μια και μετά την κορυφή στο Τόκιο, πήρε την πρώτη θέση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Παρίσι. Μάλιστα, είναι το πρώτο και μοναδικό, μέχρι στιγμής, χρυσό μετάλλιο που πάρει η Ελλάδα στην γαλλική πρωτεύουσα.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, σχεδόν άμεσα άρχισε η συζήτηση για το ενδεχόμενο ο Μίλτος Τεντόγλου να είναι ο άνθρωπος που θα κρατήσει τη σημαία κατά την είσοδο της Ελλάδας στην Τελετή Λήξης, η οποία θα διεξαχθεί στο Stade de France, το στάδιο που φιλοξενεί τα αγωνίσματα του Στίβου.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, ο Έλληνας πρωταθλητής αρνήθηκε ευγενικά, υποστηρίζοντας πως θέλει να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τα Diamond League, αλλά και διότι μεγαλύτερή του επιθυμία είναι να γίνει σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες που θα διεξαχθούν το 2028, με μία προϋπόθεση.

«Προτιμώ στην τελετή έναρξης του Λος Άντζελες, αρκεί να γίνει μέσα στο στάδιο», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Μίλτος Τεντόγλου, απαντώντας σε ερώτηση για την Τελετή Λήξης στο Παρίσι.

Οι επικρατέστεροι σημαιοφόροι

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί από την γαλλική πρωτεύουσα, σημαιοφόροι στην Τελετή Λήξης θα είναι δύο για την Ελλάδα. Ένας άνδρας και μία γυναίκα. Όπως έγινε και στην Τελετή Έναρξης με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής και η Κατερίνα Στεφανίδη μοιάζουν να είναι τα μεγάλα φαβορί αυτή τη στιγμή. Αν πάλι προτιμηθεί να υπάρχει ένας σημαιοφόρος, τότε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του επί κοντώ έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα. Πάντως, το συγκεκριμένο σενάριο, δεν αποκλείεται να αλλάξει, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια σημαντική επιτυχία στις τελευταίες ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων αναφορικά με τις ελληνικές συμμετοχές.

Σχετικές ειδήσεις