Παρίσι 2024: Ο Τεμπόγκο έτρεξε με την ημερομηνία γέννησης της αδικοχαμένης μητέρας του για το χρυσό

Παρίσι 2024: Σε μία συμβολική και άκρως συγκλονιστική κίνηση προχώρησε ο Λετσίλε Τεμπόγκο στον τελικό των 200 μέτρων.
Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα του
EPA/ANNA SZILAGYI, ΑΜΠΕ

Ο αθλητής από την Μποτσουάνα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 19.46, την πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών και μόλις ολοκλήρωσε την κούρσα του, έβγαλε τα παπούτσια του, όπου ήταν γραμμένη η ημερομηνία γέννησης της αδικοχαμένης μητέρας του.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος σπρίντερ θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα του, η οποία απεβίωσε στις 19 Μαΐου του 2024, λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έπειτα από σύντομη περίοδο ασθένειας.

Εκεί την ημέρα, ο Λετσίλε Τεμπόγκο δεν ήταν δίπλα της, μια και μετείχε σε Grand Prix στο Λος Άντελες και μόλις τελείωσε τον αγώνα του στα 100 μέτρα ενημερώθηκε για την απώλειά της.

Ωστόσο, ο νεαρός αθλητής βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, προετοιμάστηκε όσο το δυνατόν καλύτερα και κατάφερε να βάλει στη στήθος του το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αφού πρώτα είχε φροντίσει να στείλει το μήνυμά του.

«23-12-1980» ήταν η ημερομηνία που είχε γραφτεί στα παπούτσια του, τα οποία πλέον έχουν ιδιαίτερη αξία για τον Λετσίλε Τεμπόγκο. Βλέπετε, έγραψε ιστορία ως ο πρώτος αθλητής από την Αφρική που κατέκτησε το χρυσό στα 200 μέτρα και ο δεύτερος με μετάλλιο σ’ αυτήν την κατηγορία.

Σχετικές ειδήσεις