Ολυμπιακοί Αγώνες: Γερμανίδα κολυμβήτρια με γαστρεντερίτιδα μία μέρα μετά τον Σηκουάνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Λεόνι Μπεκ συμμετείχε στα 10χλμ. κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης που διεξήχθησαν στον Σηκουάνα και έπαθε γαστρεντερίτιδα – «Η ποιότητα του νερού εγκρίθηκε», ανέφερε ειρωνικά.

Τα προβλήματα με την ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα, δεν έχουν τελειωμό. Η Γερμανία διάσημη κολυμβήτρια ανοιχτής θαλάσσης, Λεόνι Μπεκ, γνωστοποίησε πως μία μέρα μετά τη συμμετοχή της στα 10χλμ. που διεξήχθησαν στον Σηκουάνα, ταλαιπωρείται από σοβαρά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Η συγκεκριμένη αθλήτρια υπήρξε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2023 και τώρα περιορίστηκε στην 9η θέση.

Όπως ανέφερε στο Instagram, μετά τη συμμετοχή της έκανε εννιά φορές εμετό, ενώ είχε και διάρροια. «Η ποιότητα νερού στο Σηκουάνα εγκρίθηκε», έγραψε ειρωνικά η Γερμανίδα.

Η διεξαγωγή των αγώνων ανοιχτής θαλάσσης στον Σηκουάνα, αποδείχθηκε τεράστιο λάθος για τους διοργανωτές και δυστυχώς επηρέασε άμεσα αθλητές και αθλήτριες. Οι έλεγχοι των τελευταίων ημερών έδειχναν υψηλή συγκέντρωση μικροβίων, με αποτέλεσμα να μετατεθούν αγώνες. Καθημερινά γινόταν δειγματοληπτικός έλεγχος, καθώς και οι ίδιοι οι διοργανωτές κατάλαβαν πως η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή.