Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό η Team USA, η ψαλίδα έχει μικρύνει

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Γαλλία κέρδισε τις εντυπώσεις και το ασημένιο μετάλλιο, κόντρα στα αστέρια της Team USA που πήραν το χρυσό σε έναν εξαιρετικό τελικό (87-98). 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό η Team USA, η ψαλίδα έχει μικρύνει
INTIME SPORTS
2'

Όλοι περίμεναν… περιπάτους της Team USA στο μπασκετικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Αμερικανοί κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο όπως αναμενόταν, αλλά στα δύο τελευταία ματς φάνηκε πως η ψαλίδα έχει κλείσει σημαντικά. Μετά την… τυχερή επικράτηση επί των Σέρβων στον ημιτελικό, ο τελικός με τους Γάλλους ήταν ντέρμπι και το τελικό 98-87 αδικεί σε επίπεδο διαφοράς τους διοργανωτές.

Φυσικά η ποιότητα και το τεράστιο ταλέντο των Αμερικανών, έκαναν τη διαφορά. Ειδικά στα κρίσιμα σημείο όταν ο Στεφ Κάρι με τα εκπληκτικά του τρίποντα έκρινε την αναμέτρηση και το χρυσό μετάλλιο. Αυτό μάλιστα είναι το πέμπτο συνεχόμενο χρυσό για τις ΗΠΑ!

Το ματς ήταν κλειστό σε επίπεδο διαφοράς σκορ. Οι Αμερικανοί κατάφεραν να προηγηθούν κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο με διψήφια νούμερα, αλλά πάντα οι Γάλλοι έβρισκαν τρόπο να επιστρέψουν και να μείνουν σε απόσταση που τους έδινε το δικαίωμα στην ελπίδα.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του ματς μάλιστα, η Γαλλία μείωσε στο τρίποντο (79-82), αλλά εκεί ανέλαβε ο Στεφ Κάρι. Εκπληκτικός έβαλε τρία τρίποντα την ώρα που η μπάλα «έκαιγε», όντας και πάλι ο κορυφαίος της ομάδας του όπως και με τη Σερβία. Έτσι το σκορ έγινε 84-93 στο τελευταίο λεπτό, με τον Γουενμπανιάμα να μειώνει με τρίποντο σε 87-93. Αλλά ο Κάρι με απίθανο τρίποντο και πάλι έκανε το 87-96, για να ακολουθήσει καλάθι του Μπούκερ (87-98) που «κλείδωσε» οριστικά το ματς καθώς αυτό ήταν και το τελικό σκορ.

Ο Κάρι είχε 24 πόντους και 8/12 τρίποντα και τα τέσσερα εξ αυτών σε πολύ κρίσιμο σημείο. Από 15 είχαν Ντουράντ και Μπούκερ, ενώ 14 είχε ο Λεμπρόν. Για τους Γάλλους ο Γουενμπανιάμα είχε 26, με τον Γιαμπουσελέ να προσθέτει 20. Ο Ντε Κολό με 12 ήταν ο άλλος διψήφιος των «τρικολόρ».

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 41-49, 66-72, 87-98

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή