Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τελετή Λήξης με ρεκόρ και «επικίνδυνη αποστολή» παράδοσης στο Λος Άντζελες!

Τελευταία μέρα για τη διοργάνωση Παρίσι 2024 με την Τελετή Λήξης να γίνεται απόψε στο Stade de France και τον Τομ Κρουζ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο - Όσα θα δούμε στο event.
2024 Icon Sport - Eurokinissi

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, είναι έτοιμοι να γραφτούν στην ιστορία.

Η 11η Αυγούστου είναι η τελευταία μέρα του μεγάλου αθλητικού ραντεβού, με τη γιορτή της Γαλλίας και του πλανήτη ολόκληρου να ρίχνει αυλαία.

Η πολυσυζητημένη τελετή έναρξης, που δικαιολογημένα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, έγινε στον Σηκουάνα, όμως αυτή τη φορά η τελετή λήξης θα μεταφερθεί στο Stade de France. Στο καμάρι της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου διεξήχθησαν τα αγωνίσματα του στίβου.

Εκεί λοιπόν οι διοργανωτές υπόσχονται πολλές εκπλήξεις, έχοντας φυσικά και το βάρος της… σκόνης που σηκώθηκε με τις επιλογές τους στην τελετή έναρξης. Θέλουν να το αποφύγουν τώρα κι έτσι όπως έχει διαρρεύσει η τελετή λήξης θα είναι μια σύνδεση από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι αυτούς που θα γίνουν στο μέλλον. Παρελθόν και μέλλον, ως ένδειξη της συνέχειας στη ζωή και στο σύμπαν.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του προγράμματος, η θεματολογία της τελετής θα είναι τα ρεκόρ. Γι’ αυτό άλλωστε και η ονομασία της έχει το όνομα «Records».

Φυσικά η κατάληξη θα έχει και μπόλικο Λος Άντζελες, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες σε 4 χρόνια. Αυτόματα λοιπόν, στην όποια γαλλική φινέτσα θα έρθει να προστεθεί και η Χολιγουντιανή λογική του σόου. Άλλωστε ένα σημαντικό μέρος της τελετής λήξης, έγινε σε συνεργασία Παρίσι-Λος Άντζελες, με τις κακές γλώσσες να επιμένουν πως κουμάντο έκανε η πόλη των ΗΠΑ.

Σημαιοφόροι της Ελλάδας Καραλής και Πλατανιώτη

Προφανώς θα γίνει και η παρέλαση των αθλητών, με την Ευαγγελία Πλατανιώτη και τον Εμμανουήλ Καραλή να κρατούν την ελληνική σημαία.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα είναι σημαντικό, με επιβεβαιωμένες παρουσίες για Red Hot Chili Peppers, Snoop Dogg, Billie Eilish και H.E.R. Μόνο μερικοί απ’ τους καλλιτέχνες που θα «δέσουν» την τελετή λήξης. Συγχρόνως, περισσότεροι από 100 ακροβάτες, χορευτές, καλλιτέχνες του τσίρκου, θα συμμετάσχουν μαζί με παγκοσμίου φήμης τραγουδιστές και τραγουδίστριες.

Επικίνδυνη αποστολή για τον... Τομ Κρουζ

Δεδομένα θα υπάρξουν εκπλήξεις για το κοινό, με μία εξ αυτών να αφορά τον Τομ Κρουζ σε εμφάνιση «Mission Impossible». Συγκεκριμένα με σχοινί θα πέσει από την οροφή του Stade de France στο κέντρο του γηπέδου, κουβαλώντας την Ολυμπιακή σημαία. Η οποία πάντα παραδίδεται στην πόλη που θα διοργανώσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γι’ αυτό και σύμφωνα με το TMZ θα παρουσιαστεί κι ένα βίντεο με τον διάσημο ηθοποιό να ταξιδεύει στο Λος Άντζελες και με τη σημαία μαζί του να προσγειώνεται στην πασίγνωστη πινακίδα που γράφει «Χόλιγουντ».

Είναι χαρακτηριστικό πως συνηθίζεται στις τελετές λήξης να αφιερώνονται περίπου 12 λεπτά στην πόλη που θα διοργανώσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα, αυτός ο χρόνος θα ξεπεραστεί αναφορικά με το Λος Άντζελες.

Ανάμεσα στις πολλές φήμες, έχουν ακουστεί και κάποιες που μοιάζουν με «τρελές», όπως το ενδεχόμενο να εμφανιστούν η Τέιλορ Σουίφτ και η Μπιγιόνσε. Αυτά τα σενάρια μοιάζουν μακριά απ’ την πραγματικότητα, αλλά όσο δεν επιβεβαιώνεται ή διαψεύδεται κάτι, τα πάντα είναι ανοιχτά.

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα αρχίσει στις 22:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ’ την ΕΡΤ1.

Σχετικές ειδήσεις