Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρίτο συνεχόμενο χρυσό για τους Σέρβους στο πόλο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σερβία που απέκλεισε την Ελλάδα σε «νεκρό» χρόνο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας στον τελικό της Κροατίας 13-11.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρίτο συνεχόμενο χρυσό για τους Σέρβους στο πόλο
epa11545421 Players of Serbia celebrate after the Men Gold medal match between Serbia and Croatia of the Water Polo competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the Aquatics Centre in Saint Denis, France, 11 August 2024. EPA/ANNA SZILAGYI
1'

Δύο ομάδες που αντιμετώπισε η Εθνική μας ομάδα, αναμετρήθηκαν στον τελικό του πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο ντέρμπι της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η Σερβία επικράτησε της Κροατίας με 13-11. Έτσι, οι «πλάβι» που απέκλεισαν την Ελλάδα στον προημιτελικό σε «νεκρό» χρόνο, κατέκτησαν για 3η συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο (το είχαν κάνει και στο Ρίο και στο Τόκιο).

Οι Σέρβοι ήταν ανώτεροι σε όλο το ματς και είχαν το προβάδισμα, κατακτώντας με σχετική άνεση την κορυφή και απόλυτα δίκαια στο συγκεκριμένο ματς. Το πρώτο οκτάλεπτο τους βρήκε μπροστά με 5-2, διατηρούσαν ανάλογο προβάδισμα στα γκολ φτάνοντας στο 8-5 του δεύτερου οκτάλεπτου και στο 11-8 του τρίτου. Τελικά χωρίς να αγχωθούν ιδιαίτερα επικράτησαν με 13-11 και κατέκτησαν το χρυσό.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Κροάτες τους οποίους αντιμετωπίσαμε στον όμιλο, πήραν το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η Ελλάδα ολοκλήρωσε το τουρνουά στην 5η θέση.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-3, 3-3, 2-3

Τα γκολ:

ΣΕΡΒΙΑ: Τσουκ 3, Ντέντοβιτς 2, Ν. Γιάκσιτς 2, Μάντιτς, Στρ. Ράσοβιτς, Ντράσοβιτς, Βίτσο, Ούμποβιτς, Β. Ράσοβιτς

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μάρινιτς Κράγκιτς 3, Φάτοβιτς 2, Χάρκοφ 2, Μπούριτς, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς, Βρλιτς

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή