Ολυμπιακοί Αγώνες: Το 8ο συνεχόμενο χρυσό πήραν οι ΗΠΑ στο μπάσκετ γυναικών!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Γαλλία ήταν ανταγωνιστική αλλά οι ΗΠΑ κατάφεραν να πάρουν ένα ακόμη χρυσό στο μπάσκετ γυναικών επικρατώντας 67-66.

Ο τελικός στο μπάσκετ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν πραγματικό ντέρμπι. Οι ΗΠΑ κόντρα στη Γαλλία έδωσαν έναν σπουδαίο αγώνα, με την κατάληξη να είναι η ίδια για 8η συνεχόμενη φορά. Οι Αμερικανίδες κατέκτησαν το χρυσό επικρατώντας με 67-66!

Συνολικά οι ΗΠΑ μετρούν 10 χρυσά στο μπάσκετ γυναικών. Καθοριστικό ρόλο για να τα καταφέρουν έπαιξε η Έιτζα Γουίσον που είχε 21 πόντους με 13 ριμπάουντ.

Οι Γαλλίδες ήταν εξαιρετικές και βρέθηκαν να είναι μπροστά με 10 πόντους στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Όμως οι ΗΠΑ επέστρεψαν κι έκαναν την ανατροπή, με τις «τρικολόρ» να μην καταφέρνουν να σπάσουν το αήττητο σερί 60 αγώνων των Αμερικανίδων.

Για τη Γαλλία που όπως και στους άνδρες πήρε το αργυρό μετάλλιο, η νατουραλιζέ Γκάμπι Γουίλιαμς είχε 19 πόντους και 7 ριμπάουντ. Μάλιστα στο τέλος ευστόχησε στο σουτ στο οποίο πατούσε τη γραμμή του τριπόντου, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-15, 25-25, 43-45, 66-67