Πέθανε ο Πέτερ Λούντγκρεν, πρώην προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ

Ο Σουηδός άφησε την τελευταία του πνοή στα 59 του χρόνια, ενώ υπήρξε τενίστας φτάνοντας στο Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πέθανε ο Πέτερ Λούντγκρεν, πρώην προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ
1'

Θλίψη για την οικογένεια του τένις, μετά το θάνατο του Πέτερ Λούντγκρεν. Ο Σουηδός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών, με βασική αιτία τις επιπλοκές του διαβήτη που τον ταλαιπωρούσε για χρόνια. Υπήρξε πολύ καλός αθλητής του τένις, αλλά κυρίως έγινε γνωστός ως προπονητής. Άλλωστε ήταν αυτός που βοήθησε στο ξεκίνημα του μύθου του Ρότζερ Φέντερερ.

Παράλληλα ήταν προπονητής και άλλων σπουδαίων αθλητών, όπως ο Σταν Βαβρίνκα, ενώ είχε κοουτσάρει και τον Κύπριο, Μάρκο Παγδατή.

Ο Μπιον Μποργκ, συμπατριώτης και φίλος του Λούντγκρεν, δήλωσε στα σουηδικά ΜΜΕ:

«Ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και πολύ χιούμορ. Ήταν πολύ καλός φίλος. Τον αγαπούσαν όλοι. Θα λείψει απ’ τον κόσμο του τένις».

Ο Λούντγκρεν είχε αναγκαστεί να ακρωτηριάσει το αριστερό του πόδι, μετά από κάταγμα στον αστράγαλο που είχε υποστεί και εν συνεχεία επιπλοκές λόγω του διαβήτη.

Υπήρξε προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ από το 2000 έως το 2003. Την τελευταία χρονιά μάλιστα, ο Ελβετός κέρδισε το πρώτο Grand Slam της καριέρας του στο Wimbledon. Μετά από τη μεγάλη αυτή επιτυχία, οι δυο τους έπαψαν να έχουν σχέση προπονητή-αθλητή.

GVrDqyoboAAttDK.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή