Πάλη: Το μέλλον είναι λαμπρό! Δεύτερη στον κόσμο η 16χρονη Γκίκα

Πάλη: Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 κατέκτησε η Μαρία Λουίζα Γκίκα. 
United World Wrestling / Kostadin Andonov

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στον τελικό των 43κ. απέναντι στην Ινδή Αντίτι και ηττήθηκε με 7-0.

Στον μεγάλη τελικό η Ινδή πρωταθλήτρια όντας ένα χρόνο μεγαλύτερη πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ και παρά την σπουδαία προσπάθεια που έκανε η Γκίκα δεν μπόρεσε να απειλήσει και να γυρίσει το ματς.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία, καθώς στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία η Γκίκα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και να φτάσει έως τον τελικό. Η συνέπεια της Ελληνίδας Πρωταθλήτριας είναι σημαντική, καθώς σε τρία χρόνια κατακτά το πέμπτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Πέμπτη στον κόσμο η Μάνη

Η Μαίρη Μάνη διεκδίκησε το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα, καθώς αγωνίστηκε για το χάλκινο μετάλλιο στα 57κ.. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτριά σε έναν κλειστό αγώνα, έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά τελικά ηττήθηκε με 5-1 από την Καζάκα Στρατάν.

Η Μάνη είχε προβάδισμα στο 1-1, αλλά η Στρατάν πήρε τέσσερις πόντους και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η 5η θέση στον κόσμο αποτελεί επιτυχία για την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια που συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι σπουδαία αθλήτρια και στο μέλλον αναμένεται να φέρει πολλές επιτυχίες για την χώρα.

Σχετικές ειδήσεις