Τσιτσιπάς: «Θέλω πραγματικά να αναπτύξω τη σχέση με τον πατέρα μου εκτός court»

«Κρατούσα μέσα μου πολλά», είπε ο Έλληνας τενίστας αναφορικά με την απόφασή του να σταματήσει τη σχέση προπονητή-αθλητή με τον πατέρα του.
INTIME SPORTS

Η υπόθεση του Στέφανου Τσιτσιπά και η αντικατάσταση του πατέρα του, Απόστολου, απ’ το ρόλο του προπονητή του, συζητιέται ακόμη στον κόσμο του τένις. Λίγο πριν το US Open ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό «Super Tennis». Εκεί αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα του.

Άφησε να εννοηθεί πως κρατούσε πολλά μέσα του, συναισθήματα που ουσιαστικά δεν τον βοηθούσαν. Παράλληλα, παραδέχτηκε πως θα ήθελε να βελτιώσει τη σχέση με τον μπαμπά του, εκτός court πλέον.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά:

«Τις περισσότερες φορές δεν είμαι σίγουρος για τις αλλαγές που κάνω στην ομάδα μου. Είναι κάτι δύσκολο και επώδυνο. Όταν κάνω αλλαγές, λειτουργώ με το ένστικτο και συνήθως είναι σωστές.

Ένιωσα ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, κρατούσα μέσα μου πολλά από τα συναισθήματά μου για κάποια πράγματα και δεν μπορούσα να εκφραστώ νωρίτερα.

Ήρθε, όμως, η ώρα να κάνω αυτή τη σημαντική αλλαγή στην ομάδα μου. Θέλω πραγματικά να αναπτύξω τη σχέση με τον πατέρα μου και να την κάνω καλύτερη εκτός court.

Ένιωσα ότι η πίεση κι οι προσδοκίες των τελευταίων ετών στο tour μάς είχαν απομακρύνει κι αυτό είναι φυσικό, διότι συνεργάζομαι επαγγελματικά με τον πατέρα μου. Σε κάθε σχέση πατέρα-γιου αυτό μπορεί να φέρει απόσταση αντί για δέσιμο.

Μέχρι τώρα είναι όλα καλά, είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τον έχω ως πατέρα μου, ενώ μας βοηθάει ο κάπτεν της ομάδας Davis Cup σε ρόλο προπονητή τις προσεχείς εβδομάδες.

Είναι κάποιος που γνωρίζω καλά κι ελπίζω να βγάλει το καλύτερό μου τένις και να εξελιχθούμε μαζί».