Εμμανουήλ Καραλής: Βάζει ψηλότερα τον πήχη - «Δεν ξέρω που θα φτάσω αν είμαι στη κατάσταση που θέλω»

Ο Εμμανουήλ Καραλής θέλει να σταθεροποιηθεί ως ένας από τους κορυφαίους επικοντιστές όλων των εποχών.
EPA/ANNA SZILAGYI

Το Diamond League στη Σιλεσία της Πολωνίας θα περάσει στην ιστορία για τις επιδόσεις που σημειώθηκαν στο άλμα επί κοντώ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε μόλις ο 29ος άλτης που μπαίνει στο «κλαμπ» των 6 μέτρων, καταγράφοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Μάλιστα, από τη στιγμή που οι Αρμάντ «Μόντο» Ντουπλάντις και Σαμ Κέντρικς πέρασαν επίσης πάνω από τα 6 μέτρα, έγραψαν ιστορία, καθώς ποτέ στο παρελθόν σε έναν αγώνα τρεις αθλητές δεν είχαν ξεπεράσει το συγκεκριμένο ύψος.

Το άλμα πάνω από τα 6 μέτρα άνοιξε την όρεξη στον «Μανόλο», όπως ο ίδιος εξήγησε μιλώντας στα social media του ΣΕΓΑΣ.

«Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα.Το χάρηκα αλλά θέλω να πηδήξω ξανά 6 μέτρα, να πηδήξω ακόμη περισσότερο. Στην Πολωνία, δεν αισθανόμουν τόσο τέλεια για να πηδήξω 6 μέτρα, δεν ξέρω που θα φτάσω εάν είμαι στην κατάσταση που θέλω.

Κατάλαβα ότι ήταν καλή ημέρα για να κάνω νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Σίγουρα θα πήγαινα για πάνω από 5.90 μέτρα. Με την 2η προσπάθεια στα 6μ κατάλαβα ότι θα τα περάσω στην 3η» είπε αρχικά ο Εμμανουήλ Καραλής και αναφέρθηκε στην αντίδρασή του μετά το σπουδαίο άλμα:

«Έκανα 100μ μετά το άλμα. Ήρθαν οι συναθλητές μου και τους είπα συνεχίστε εσείς εγώ θα κάτσω να σας απολαύσω. Νιώθω πολύ χαρούμενος και ήρεμος. Όταν κάνεις αυτό που ονειρευόσουν από μικρό παιδί είναι κάτι τόσο μεγάλο που δεν το συνειδητοποιείς».

Για το φινάλε της σεζόν ο Καραλής ανέφερε: «Ιδανικά θέλω να κλείσω με ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Θέλω να τελειώσω με 6.05μ και να είμαι υγιής. Στόχος είναι να σταθεροποιηθώ στα 6 μέτρα. Θέλω να γράψω ιστορία».

Σχετικές ειδήσεις