Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό Μανθοπούλου και Γαλόγαυρος - Στις «8» η Παπασταματοπούλου

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εξαιρετική είναι η παρουσία των Ελλήνων, στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας των αγώνων στο Παρίσι.
Hellenic Paralympic Committee

Η χώρα μας πανηγυρίζει δύο παρουσίες σε τελικούς.

Η Λήδα Μανθοπούλου ήταν εντυπωσιακή και προκρίθηκε στον τελικό των 100μ. (Τ38), κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 12.53!

Η 19χρονη πέρασε στον τελικό με την τρίτη επίδοση συνολικά από τα προκριματικά. Η Κολομβιανή Κάρεν Τατιάνα Παλομεκέ Μορένο ήταν η ταχύτερη των προκριματικών κάνοντας ηπειρωτικό ρεκόρ Νότιας Αμερικής με 12.45 και με τη δεύτερη επίδοση πέρασε η Βρετανίδα Σόφι Χαν, κάνοντας 12.52.

Η Μανθοπούλου, αναφερόμενη στον τελικό, ο οποίος θα είναι προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου (31/8) στις 21:11, τόνισε: «Πάμε για το χρυσό. Το 12.53 που έκανα είναι ατομικό ρεκόρ, πριν όμως νοσήσω με τη σκλήρυνση, έτρεχα πιο γρήγορα και αυτός είναι ο στόχος μου εδώ».

Πρώτη ελληνική συμμετοχή σε τελικό σκοποβολής

Αυτή την ώρα ο Σωτήρης Γαλόγαυρος αγωνίζεται στον τελικό του αεροβόλου τουφεκίου 10μ ορθίως ανδρών SH1. Στα προκριματικά που διεξήχθησαν νωρίτερα συγκέντρωσε σκορ 620,4 και πέρασε στον τελικό με την 5η επίδοση. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει παρουσία σε τελικό σκοποβολής Παραολυμπιακών Αγώνων.

Σαρωτική η Παπασταματοπούλου

Δυναμικό ξεκίνημα για την Ελένη Παπασταματοπούλου στην κατηγορία των +65 κιλών (Κ44) του τάε κβον ντο, καθώς πήρε με άνεση την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο8 στο ταμπλό) αντιμετώπισε την Πατρίτσια Κιερεμάα (Νο9) από την Γκάνα και δεν της άφησε κανένα περιθώριο. Στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, η Παπασταματοπούλου προηγούνταν ήδη με 14-0 για να ολοκληρώσει τον αγώνα επικρατώντας με 24-7.

Στις «8» θα αντιμετωπίσει το Νο1 του ταμπλό και μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, Γκουλιονόι Ναΐμοβα από το Ουζμπεκιστάν. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 13:43.

Νωρίτερα, η 12χρονη κολυμβήτρια, Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου, έκανε άλλη μια εξαιρετική κούρσα, αυτή τη φορά στα προκριματικά των 50μ. ύπτιο S2.

Σχετικές ειδήσεις