Δολοφονία μαραθωνοδρόμου: «Της έβαλε φωτιά μπροστά στα παιδιά της»

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον θάνατο της 33χρονης Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι, η οποία έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια αθλητική κοινότητα μετά την είδηση του θανάτου της μαραθωνοδρόμου από την Ουγκάντα.

Η Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς υπέκυψε στο νοσοκομείο έχοντας σοβαρά εγκαύματα σχεδόν στο 80% του σώματός της μετά από επίθεση του συντρόφου της, στην κομητεία Τρανς-Νζόια, στην Κένυα, όπου προπονούταν.

«Αγόρασε βενζίνη και την περιέλουσε μετά από καυγά», ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας της κομητείας Νίκσον Ντιέμα. Ο φερόμενος ως δράστης υπέστη επίσης εγκαύματα και νοσηλεύεται στην πόλη Ελντορέτ.

Ο πατέρας της 33χρονης μαραθωνοδρόμου, λίγες ώρες πριν πεθάνει, είχε κάνει δημόσια έκκληση στις Αρχές να αποδοθεί δικαιοσύνη για την επίθεση, εκφράζοντας τον πόνο και την απόγνωσή του για το τραγικό περιστατικό.

H Τσεπτεγκέι, η οποία τερμάτισε 44η στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ζούσε με την αδελφή της και τα δύο της παιδιά σε αυτό το σπίτι που είχε χτίσει στην πόλη Εντεμπες, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουγκάντα, εξήγησε ο πατέρας της, Τζόζεφ.

Όταν επέστρεψαν από την εκκλησία, ο φερόμενος ως δράστης, της έριξε βενζίνη και της έβαλε φωτιά μπροστά στα παιδιά της, δύο κορίτσια ηλικίας 9 και 11 ετών (τα οποία είχε αποκτήσει η 33χρονη από προηγούμενο σύντροφό της) σύμφωνα με την εφημερίδα The Standard.

Σημειώνεται, ότι η έκθεση της αστυνομίας παρουσιάζει την Τσεπτέγκι και τον Μαρανγκάς «ως ένα ζευγάρι που είχε διαρκώς οικογενειακές διαμάχες», ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο λόγος της τελευταίας διαμάχης ήταν μια έκταση που είχε αγοράσει η μαραθωνοδρόμος στην περιοχή Τρανς Νζόια για να είναι κοντά στα αθλητικά κέντρα που βρίσκονται στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις