Απίθανος Μόντο Ντουπλάντις και στα 100 μέτρα - Κέρδισε τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Γουόρχολμ!

Με μια απίθανη κούρσα με χρόνο 10.37 ο Μόντο Ντουπλάντις έδειξε πως είναι ικανός για τα πάντα.

Απίθανος Μόντο Ντουπλάντις και στα 100 μέτρα - Κέρδισε τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Γουόρχολμ!
2'

Ο Μόντο Ντουπλάντις είναι κυρίαρχος στο άλμα επί κοντώ, αλλά στο μίτινγκ της Ζυρίχης απέδειξε ότι είναι καλός και στους δρόμους ταχύτητας.

Ο Σουηδός Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, νίκησε τον Νορβηγό, Κάρστεν Γουόρχολμ (παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 400μ με εμπόδια) σε μία κούρσα 100 μέτρων, που διοργανώθηκε από τους κοινούς χορηγούς των δύο κορυφαίων πρωταθλητών.

Ο Ντουπλάντις και ο Γουόρχολμ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας μπουρνούζια όπως οι πυγμάχοι, γνωρίζοντας την αποθέωση από περίπου 2.000 θεατές. Μετά από μία εξαιρετική εκκίνηση, ο Σουηδός απέκτησε το προβάδισμα και ο Νορβηγός δεν τον έφτασε ποτέ!

Ο Ντουπλάντις τερμάτισε σε 10 δευτερόλεπτα και 37 εκατοστά, βελτιώνοντας κατά δύο δέκατα το ατομικό του ρεκόρ (σ.σ. από το 2018), ενώ ο Γουόρχολμ κάλυψε την απόσταση σε 10.47.

«Είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε μετά τον αγώνα ο 24χρονος επικοντιστής, ο οποίος έδωσε στον Γουόρχολμ μια σουηδική φανέλα που θα πρέπει να φορέσει ο Νορβηγός σήμερα (5/9), όταν θα τρέξει στα 400 μέτρα με εμπόδια.

«Βγήκε από τους βατήρες τόσο γρήγορα, μπράβο φίλε», ήταν το σχόλιο του Γουόρχολμ.

Η αναμέτρηση των δύο πρωταθλητών, προέκυψε το 2023, όταν στο μίτινγκ του Μονακό, ο Ντουπλάντις είπε στον Γουόρχολμ ότι πιστεύει πως μπορεί να τον νικήσει στα 100 μέτρα και προσφέρθηκε να τρέξει έναν αγώνα.

«Θα ήθελα πολύ», απάντησε ο Νορβηγός πριν σφίξει το χέρι του μελλοντικού αντιπάλου του.

Στα «χαρτιά», ο Γουόρχολμ, με εμπειρία από εκκινήσεις είχε το πλεονέκτημα, ενώ είχε και καλύτερη επίδοση από τον Ντουπλάντις στα 100 μέτρα (σ.σ. 10.49 το 2017 έναντι 10.57 το 2018).

Αλλά ο Σουηδός, στην καλύτερη του φόρμα μετά τον δεύτερο Ολυμπιακό του τίτλο και έχοντας βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ για δέκατη φορά (6,26 μ.) στα τέλη Αυγούστου, πήρε την πρόκληση στα σοβαρά, προπονούμενος στις εκκινήσεις με τον Αμερικανό Φρεντ Κέρλι, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. στο Παρίσι.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή