Η συγκλονιστική ιστορία της Οκσάνα Μάστερς – Οι συνέπειες του Τσέρνομπιλ, κακοποίηση και θρίαμβοι

Οι αναπηρίες λόγω πυρηνικής ακτινοβολίας, οι επεμβάσεις, το ορφανοτροφείο με την τραυματική παιδική ηλικία και η σωτηρία στις ΗΠΑ, για την Παραολυμπιονίκη, Οκσάνα Μάστερς.

Η συγκλονιστική ιστορία της Οκσάνα Μάστερς – Οι συνέπειες του Τσέρνομπιλ, κακοποίηση και θρίαμβοι
2'

Πρόκειται για ένα απ’ τα πρότυπα δύναμης, θέλησης και ψυχής. Η Οκσάνα Μάστερς στα 35 της χρόνια, είναι ίσως το σπουδαιότερο παράδειγμα του τί θα πει να μην τα παρατάς ποτέ και να θριαμβεύεις, παρά τις δυσκολίες και τις σκληρές και άδικες δοκιμασίες της ζωής.

Η Αμερικανίδα με καταγωγή απ’ την Ουκρανία, είναι 35 ετών και έχει φτάσει πλέον τα 19 Παραολυμπιακά μετάλλια, με τα 2 χρυσά που κατέκτησε στο Παρίσι. Όλα αυτά για μια κοπέλα της οποίας η ιστορία είναι το λιγότερο δραματική…

masters2.jpg

Γεννήθηκε με τις συνέπειες της καταστροφής του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία. Έχοντας πολλαπλές αναπηρίες λόγω της πυρηνικής ακτινοβολίας. Για παράδειγμα δεν είχε αντίχειρες, ενώ υπήρχαν έξι δάχτυλα. Δυστυχώς τα προβλήματά της αυτά, έγιναν αιτία να την εγκαταλείψουν οι γονείς της.

Μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, όπου η κακοποίηση έγινε καθημερινότητά της. Το επίπεδο της ανθεκτικότητάς της ψυχικά, είναι δύσκολο ακόμη και να το φανταστεί κανείς. Παρ’ όλα αυτά, δεν τα παράτησε ποτέ.

Η αρχή της σωτηρίας της, ήρθε όταν την υιοθέτησε μια δασκάλα από τις ΗΠΑ. Η πρώτη φορά στη ζωή της που αισθάνθηκε τι θα πει να σε αγαπούν και να μη σε κακοποιούν επειδή είσαι διαφορετικός στα μάτια τους.

Χρειάστηκε πάρα πολλές χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες δεν έγιναν ποτέ όταν ήταν ακόμη παιδί. Αποτέλεσμα ήταν να της ακρωτηριάσουν τα κάτω άκρα. Έχοντας περάσει τόσα, αυτή η αναποδιά δεν μπορούσε να τη λυγίσει.

Με την υποστήριξη της Αμερικανίδας δασκάλας, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Δειλά-δειλά έκανε κωπηλασία και σκι, παρά τις σωματικές της δυσκολίες. Ξεκίνησε να αγωνίζεται και συμμετείχε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες αρχικά στην κωπηλασία και εν συνεχεία σε άλλα αθλήματα. Φτάνοντας στο εντυπωσιακό νούμερο των 19 μεταλλίων!

Παρότι είναι πλέον Αμερικανίδα και παρά τον τρόπο που της φέρθηκαν στην Ουκρανία και την εγκατάλειψη των γονιών της, δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες της και αγαπά τον τόπο γέννησής της. Μάλιστα αφιέρωσε τις επιτυχίες της στους Ουκρανούς στρατιώτες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή