Πρώην φυσιοθεραπευτής Τσιτσιπά: «Ο πατέρας του δεν αφήνει χώρο ούτε για οξυγόνο»

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Ζερόμ Μπιάνκι στην Equipe, αναφορικά με τη σχέση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον πατέρα του, Απόστολο.

Πρώην φυσιοθεραπευτής Τσιτσιπά: «Ο πατέρας του δεν αφήνει χώρο ούτε για οξυγόνο»
INTIME SPORTS
2'

Συνέντευξη στη διάσημη γαλλική εφημερίδα «Equipe», παραχώρησε ο πρώην φυσιοθεραπευτής του Στέφανου Τσιτσιπά, Ζερόμ Μπιάνκι. Εκεί αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη σχέση του Έλληνα τενίστα με τον πατέρα και πρώην προπονητή του, Απόστολο. Δίνοντας δίκιο στην απόφασή του να διακόψει αυτή τη συνεργασία!

Όπως αποκάλυψε ο Μπιάνκι, ο πατέρας του δεν άφηνε χώρο ούτε για οξυγόνο! Μιλούσε διαρκώς, επενέβαινε σε όλα, μέχρι που είχε αγανακτήσει τους άλλους αθλητές που πλέον δεν ήθελαν να προπονούνται με τον Στέφανο!

Συγχρόνως, ανέφερε πως κι άλλες φορές ήθελε ο Έλληνας τενίστας να τον αντικαταστήσει, όμως η ψυχολογική πίεση που δεχόταν απ’ τη μητέρα του τον έκανε να αλλάξει απόφαση.

Οι δηλώσεις του πρώην φυσιοθεραπευτή του Στέφανου Τσιτσιπά:

«Ο Απόστολος είναι ευγενικός, αλλά κι υπερβολικός. Αγαπά πολύ τον γιο του. Η σχέση τους όμως, εδώ και χρόνια δεν ήταν σταθερή κι έκανε μόνο κακό.

Οι σκοτεινές στιγμές του προέρχονται από εκεί. Ο πατέρας του μιλούσε τόσο πολύ που δεν άκουγε, παρά μόνο τον εαυτό του. Εξαιτίας του πατέρα του, αρκετοί παίκτες δεν ήθελαν να προπονούνται πλέον μαζί του στα τουρνουά.

Δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στην προπόνηση επειδή μιλούσε συνεχώς. Θέλει να ελέγχει τα πάντα και δεν αφήνει χώρο ούτε για οξυγόνο.

Κάθε φορά που σκεφτόταν να σταματήσει τη συνεργασία με τον πατέρα του, η μητέρα του έτρεχε να του πει να μην το κάνει, γιατί “είχε αφιερώσει τη ζωή του γι’ αυτόν” και τον έκαναν να νιώθει ένοχος.

Προσπαθεί να απελευθερωθεί, αλλά λόγω της τόσο στενής σχέσης τους δεν ήταν δυνατόν. Και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει χρόνο.

Νιώθω άσχημα γι’ αυτόν, γιατί είναι, θεωρώ, ο πιο ποιοτικός παίκτης. Έφτασε πλέον σε ηλικία που κατάλαβε ότι η καριέρα του δεν έφτασε εκεί που θα έπρεπε να είναι, να έχει κατακτήσει δηλαδή Grand Slam. Είναι θαύμα το ότι έχει πάρει τους τίτλους που έχει πάρει μέσα σε αυτό το περιβάλλον.

Κράτησε 1 ώρα και 20 λεπτά παραμονή του τελικού (με τον Τζόκοβιτς). Η προθέρμανση έπρεπε να είναι το πολύ 45 λεπτά.

Κατέληξα στο να σηκωθώ να φύγω. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης υπήρχε ένα drone από πάνω κι ο Απόστολος τρελάθηκε. Έλεγε ότι τον κατασκόπευε ο Τζόκοβιτς».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή