Παραολυμπιακοί Αγώνες: Πανελλήνιο ρεκόρ η Τζιβελέκη - Εκτός τελικού στα 200μ. μεικτή SM5

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Με νέο πανελλήνιο ρεκόρ ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της στα 200μ. μεικτή SM5 η Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη.
Με πανελλήνιο ρεκόρ ολοκλήρωσε την πρώτη της παρουσία σε Παραολυμπιακούς η 14χρονη αθλήτρια
Hellenic Paralympic Committee

Η Ελληνίδα αθλήτρια πήρε μέρος για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και το πρωί του Σαββάτου (07/09) κολύμπησε τον τελευταίο της αγώνα κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ.

Η 14χρονη κολυμβήτρια πήρε μέρος στα 200μ μεικτή SM5. Το αγώνισμα διεξήχθηκε σε τρεις προκριματικές σειρές και η ίδια έπεσε στην δεύτερη σειρά. Η πρόκριση στον τελικό ήταν δύσκολη υπόθεση αλλά με το 4:17.39 σημείωσε, κατέγραψε νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Η ίδια ταξίδεψε στο Παρίσι με ατομικό ρεκόρ στα 4:18.14.

Η οκτάδα έκλεισε στο 3:55.01 της Γκαμπριέλα Οβιέντο Ρουέντα (Κολομβία), ενώ η πιο γρήγορη και από τις 20 κολυμβήτριες που συμμετείχαν ήταν η Τζιάο Τσενγκ (Κίνα) με 3:30.05.

Αποκλεισμός για Κωστάκη

Ο Γιάννης Κωστάκης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 200μ. ελεύθερο της κατηγορίας S3, στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης της Αθήνας τερμάτισε έκτος στην πρώτη προκριματική σειρά, αφού κολύμπησε την απόσταση σε 4:35.61, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της οκτάδας που πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 52χρονος αθλητής, ο οποίος με αυτήν την κούρσα έκλεισε την παρουσία του στη διοργάνωση της γαλλικής πρωτεύουσας, κατετάγη 13ος στο αγώνισμα.

Σχετικές ειδήσεις