Σαρώνει ο Χιώνης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας - Δεύτερο μετάλλιο για τον Έλληνα

Ποδηλασία: Μετά το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του σπριντ, ο Παναγιώτης Χιώνης αναδείχθηκε «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής, στην ατομική χρονομέτρηση.

Σαρωτικές εμφανίσεις πραγματοποιεί ο Παναγιώτης Χιώνης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Κωφών στην Πολωνία.

Μετά το χρυσό στο αγώνισμα του σπριντ, ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε και πάλι στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην Ατομική Χρονομέτρηση!

Σε μία απαιτητική διαδρομή τριών στροφών, συνολικής απόστασης 27 χιλιομέτρων με 440μ υψομετρικά, με κλίσεις που έφταναν και το 15%, ο Πατρινός πρωταθλητής κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη θέση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως στο τέλος η κόπωση τον έφερε στην τρίτη θέση, με χρόνο 39:27.39, μόλις 2,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Πολωνό Pawel Arciszewski και το αργυρό μετάλλιο.

Ο Παναγιώτης Χιώνης με τις επιτυχίες του στην Πολωνία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο του 2025 στο Τόκιο.

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο αγώνισμα αναδείχθηκε ο Γερμανός Max Jehle (38:40.59).

Παναγιώτης Χιώνης και Μανώλης Αγγελίδης θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την Παρασκευή (13/9), με το αγώνισμα των πόντων, απόστασης 36χλμ.

Σχετικές ειδήσεις