Ποδηλασία: Τρομερός Χιώνης στην Πολωνία! Δεύτερο χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών (video)

Ποδηλασία: «Σάρωσε» ο Παναγιώτης Χιώνης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών, καθώς την τελευταία ημέρα κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο του.

Παναγιώτης Χιώνης
hafdeaf.gr
1'

Στη διοργάνωση που έγινε στην Πολωνία ο Έλληνας αθλητής πραγματοποίησε «σαρωτικές» εμφανίσεις.

Ο Χιώνης, μετά το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του σπριντ και το χάλκινο στην ατομική χρονομέτρηση, ανέβηκε για δεύτερη φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Την Κυριακή (15/9), τελευταία ημέρα των αγώνων, κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα της αντοχής σε δημόσιο δρόμο 122χλμ. Με αυτό τον τρόπο αναδείχθηκε πολυνίκης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς κατέκτησε συνολικά τρία μετάλλια σε τέσσερα αγωνίσματα που πήρε μέρος. Δεν τα κατάφερε μόνο στο αγώνισμα των πόντων, όπου όμως κατάφερε να μπει στην πρώτη εξάδα, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση.

Ο Χιώνης τερμάτισε σε 3:14.15, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν δύο Πορτογάλοι, οι τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο κι η θέση τους στο βάθρο κρίθηκε στο φώτο φίνις. Δεύτερος ήταν ο Αντρέ Σοάρεζ και τρίτος ο Μαρτίνο Ζοάο Μάρκεζ με χρόνο 3:14.19 (μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Έλληνα ποδηλάτη).

Ο Παναγιώτης Χιώνης, μετά τον θρίαμβο του στην Πολωνία θα αγωνίζεται τιμητικά με τη φανέλα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή σε όλους τους αγώνες, μέχρι το 2027 που θα διοργανωθεί η επόμενη διοργάνωση.

HIONIS XIONIS PODILASIA

Ο έτερος Έλληνας ποδηλάτης, ο Μανώλης Αγγελίδης επέστρεψε, μετά το 2019, σε διεθνείς διοργανώσεις της Ομοσπονδίας, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις τόσο στο σπριντ, που ήταν 5ος όσο και στο αγώνισμα των πόντων που τερμάτισε στην 8η θέση. Ο Έλληνας ποδηλάτης τερμάτισε στην 11η θέση σε 53 εκατοστά του δευτερολέπτου αργότερα από τον πρώτο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή