Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε το ΟΠΑΠ Uni-Beach Volley 2024

Το ΟΠΑΠ Unileague μεγαλώνει και επεκτείνεται και σε πιο σύγχρονες δραστηριότητες όπως τα e-sports και η Yoga

Το μεγαλύτερο φοιτητικό τουρνουά βόλεϊ, το ΟΠΑΠ Uni-Beach Volley, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά. Οι φετινές συμμετοχές στην ανδρική, γυναικεία και μικτή κατηγορία διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας αισθητά το επίπεδο των αγώνων σε ένα διήμερο γεμάτο διασκέδαση και πολλή άμμο που έδωσε μικρή…παράταση στο καλοκαίρι.

Περισσότερες από 50 ομάδες, με 90 αθλητές συνολικά, πήραν μέρος στις 3 κατηγορίες, ενώ οι νικητές της κάθε κατηγορίας έλαβαν ως έπαθλο δωροεπιταγές αθλητικών ειδών. Το παρών στην εντυπωσιακή τελική φάση της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο beach volley στο ΟΑΚΑ, έδωσε και η Ναταλία Μεταξά, αθλήτρια volley του Παναθηναϊκού, η οποία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους αγώνες, να απονείμει τα μετάλλια στους νικητές καθώς και να συνομιλήσει με φοιτητές και φοιτήτριες.

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει τον αθλητισμό και στην πανεπιστημιακή κοινότητα

Το ΟΠΑΠ Unileague αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ερασιτεχνικούς αθλητικούς θεσμούς της χώρας που στηρίζει έμπρακτα τον φοιτητικό αθλητισμό. Ο ΟΠΑΠ, ως Μέγας Χορηγός της Unileague από το 2022, έχει συντελέσει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού, προσφέροντας υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα. Παράλληλα, έχει συμβάλλει και στην εισαγωγή νέων δραστηριοτήτων και αθλημάτων τα οποία αποσκοπούν στην ενεργή συμμετοχή των φοιτητριών στα πρωταθλήματα και την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στον αθλητισμό.

Χάρη στη συνδρομή του ΟΠΑΠ, το ΟΠΑΠ Unileague περιλαμβάνει πλέον και πρωταθλήματα γυναικείου ποδοσφαίρου, εκτός από αντρικού, ενώ στα τουρνουά έχουν προστεθεί, πέρα από το μπάσκετ και το τένις, και πιο πρωτοποριακά, σύγχρονα αθλήματα και δραστηριότητες όπως τα e-sports και η Yoga. Την προηγούμενη εβδομάδα, διοργανώθηκε με επιτυχία το δεύτερο Uni-Yoga session, με τη συμμετοχή 40 φοιτητριών στην Αθήνα, ενώ εφέτος αναμένεται να διοργανωθεί για πρώτη φορά και τουρνουά Uni-Padel.

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει επιπλέον σταθερά και την Ελληνική Ομάδα mini ποδοσφαίρου, που προκύπτει από τους κορυφαίους παίκτες της εν Ελλάδι διοργάνωσης του ΟΠΑΠ Unileague mini ποδοσφαίρου και η οποία θα συμμετάσχει φέτος στο Socca Aegean Cup (τετραεθνές τουρνουά με Πολωνία, Ιταλία, Κροατία) και φυσικά στο Socca World Cup, Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ομάν που ξεκινά στις 29 Νοεμβρίου με τα βλέμματα να είναι όλα στραμμένα εκεί.

Παράλληλα, οι κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας του ΟΠΑΠ Unileague θα συμμετάσχουν στο Socca Champions League, κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου, το οποίο θα φιλοξενηθεί τον Οκτώβριο για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο Ρέθυμνο, με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ.