Ρυθμός και… ΟΑΚΑ δίνουν τη νίκη!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (9 μμ, 28/3) στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρυθμός και… ΟΑΚΑ δίνουν τη νίκη!
2'

Την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης και μία από τις πιο ισχυρές, τις πιο πλήρεις ομάδες της φετινής Ευρωλίγκα. Μέχρι πριν από περίπου ένα μήνα, οι μόνοι που θα πόνταραν σε νίκη του τριφυλλιού θα ήταν οι πιο αισιόδοξοι από τους πλέον… αισιόδοξους φίλους των πρασίνων.

Απόψε όμως τόσο για λόγους επιθυμίας, όσο και λόγω φορμαρίσματος η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, θα μπει στο παρκέ όχι ως γκραν φαβορί αλλά σίγουρα έχοντας τον πρώτο λόγο.

Στους παράγοντες υπέρ του Παναθηναϊκού συνυπολογίστε και την έδρα. Μια έδρα που αποτελεί εδώ και χρόνια μία από τις πιο καυτές, αν όχι την πιο καυτή, την πιο διαδραστική στην Ευρώπη. Κι αυτό είναι ακριβώς που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός. Να μην παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του κόσμου του, σε ότι αφορά στο ρυθμό που θα δώσει στο παιχνίδι. Ή που θα επιχειρήσει να δώσει, καθώς όταν έχεις απέναντι σου τη Ρεάλ, μόνο εύκολο δεν είναι να πας το παιχνίδι στο δικό του τέμπο.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός οφείλει να ποντάρει στην ασφάλεια του παιχνιδιού «5 εναντίον 5». Να μειώσει τις επιθέσεις του ματς και να βασιστεί στην σκληρή του άμυνα. Να κατεβάσει δηλαδή την παραγωγικότητα των Μαδριλένων.

Αν τα καταφέρει, θα έχει κάνει το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για τη νίκη. Αν παρασυρθεί και τρέξει, οι πιθανότητες θα μειωθούν. Και γιατί το τρέξιμο είναι δεύτερη φύση των Ισπανών αλλά και διότι η Ιστορία έχει διδάξει ότι δεν κερδίζεις ποτέ έναν πόλεμο απέναντι σε πολυάριθμο στρατό, στην πεδιάδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή