Μπάγερν vs Ντόρτμουντ: Το «Der Klassiker» θα κρίνει την πρωταθλήτρια

Ένα ματς που θα παρακαλούν να μην… τελειώσει αναμένεται να απολαύσουν οι φίλαθλοι του γερμανικού ποδοσφαίρου το ερχόμενο Σάββατο στο «Allianz Arena» του Μονάχου, όταν η Μπάγερν θα υποδεχθεί τη Ντόρτμουντ σε μια αναμέτρηση, που θα κρίνει εν πολλοίς τη φετινή πρωταθλήτρια στη Μπουντεσλίγκα.
Μπάγερν vs Ντόρτμουντ: Το «Der Klassiker» θα κρίνει την πρωταθλήτρια
3'

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από το πολυαναμενόμενο «Der Klassiker» και τα σενάρια για τις αγωνιστικές επιδόσεις των δύο κορυφαίων ομάδων… δίνουν και παίρνουν, καθώς η διαφορά των επτά βαθμών, που είχαν μέχρι πρότινος οι Βεστφαλοί από τους Βαυαρούς, έχει πλέον μειωθεί στους δύο.

Πώς, όμως, κατάφερε η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στη Μπουντεσλίγκα της τρέχουσας σεζόν, να εξελιχθεί σε θρίλερ;

Η ιστορία του βαθμολογικού ντέρμπι

Όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Νοέμβριο, στο «Signal Iduna Park», η Ντόρτμουντ επικράτησε με 3-2 γκολ επί της Μπάγερν, αφήνοντας την πρωταθλήτρια των έξι τελευταίων ετών επτά πόντους πίσω στη βαθμολογία. Έξι μήνες μετά και η συναρπαστική μονομαχία των δύο αυτών ομάδων, που μοιράζονταν την κορυφή της Μπουντεσλίγκα από τις 2 Μαρτίου, πήρε τελικά νέα τροπή στην 27η αγωνιστική.

Σε ένα βαθμολογικό αλισβερίσι για… γερά νεύρα, οι Βαυαροί έχασαν βαθμούς στην έδρα της Φράιμπουργκ, λόγω της ισοπαλίας που απέσπασαν στο «Schwarzwald-Stadion», ενώ οι Βεστφαλοί επέστρεψαν στην κορυφή του πίνακα του γερμανικού πρωταθλήματος με απόσταση δύο αγωνιστικών μονάδων, έπειτα από τη νίκη τους επί της Βόλφσμπουργκ με δύο γκολ.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς μπήκε μουδιασμένη στο παιχνίδι της με τη Φράιμπουργκ και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό, πριν τελικά καταφέρει να ισοφαρίσει με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι 21’ αργότερα. Στην αντίπερα όχθη, οι παίχτες του Λισιέν Φαβρ «κοψοχόλιασαν» τους οπαδούς της Ντόρτμουντ, η οποία δεινοπάθησε για να πάρει τη νίκη από τη Βόλφσμπουργκ -κυριολεκτικά- στην εκπνοή της αναμέτρησης, με δύο γκολ του Ισπανού επιθετικού, Πάκο Αλκάθερ, στο 90ο και 94ο λεπτό!

Από τη Μπουντεσλίγκα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως και οι δύο τεχνικοί θα θέλουν να ξεχάσουν την 27η αγωνιστική, καθώς τόσο ο Κόβατς, όσο και ο Φαβρ, είδαν τους παίχτες τους, Νόιερ με Αλάμπα και Ντιαλό με Χακίμι αντίστοιχα, να βγαίνουν αλλαγές, λόγω τραυματισμών. Μπάγερν και Ντόρτμουντ, ωστόσο, έχουν μπει στην τελική ευθεία της πρώτης κατηγορίας στη Γερμανία, έχοντας ήδη «σφραγίσει» και οι δύο την παρουσία τους στους ομίλους του UEFA Champions League.

Βέβαια οι μνήμες, τόσο για τους Βαυαρούς, όσο και για τους Βεστφαλούς, από τη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών είναι ακόμα νωπές, καθώς και οι δύο γερμανικές ομάδες ηττήθηκαν από αγγλικές, με τους «Κόκκινους» να χάνουν από τη Λίβερπουλ και τους «Κιτρινόμαυρους» από την Τότεναμ.

Θα κάνουν ξανά το «θαύμα» τους Αλκαθέρ και Λεβαντόφσκι;

Με κάθε βαθμό που χάνεται από εδώ και πέρα να είναι κρίσιμος, κάθε γκολ μικραίνει την απόσταση προς τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή της Μπουντεσλίγκα. Τι θα γίνει, όμως, στην πολυαναμενόμενη αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής, στις 6 Απριλίου 2019 στις 7:30μ.μ., ανάμεσα στους δύο διεκδικητές στο Μόναχο; Θα υπάρξει και πάλι ισοβαθμία ή θα μεγαλώσει κι άλλο η μεταξύ τους απόσταση; Θα καταφέρουν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες; Με over ή under τερμάτων; Θα σκοράρουν ξανά Αλκαθέρ και Λεβαντόφσκι και, αν ναι, πόσα γκολ;

Με το ενδιαφέρον για την αναμέτρηση να χτυπάει κόκκινο, οι φίλαθλοι των δύο γερμανικών ομάδων μπορούν να πλοηγηθούν στην πλατφόρμα του Stoiximan.gr και να κάνουν τις δικές τους προβλέψεις για το αποτέλεσμα του πολυαναμενόμενου αγώνα που θα διεξαχθεί στο «Allianz Arena». Το Stoiximan.gr προσφέρει, μάλιστα, περισσότερες από 350 στοιχηματικές επιλογές για το «Der Klassiker», όπου αναμένεται να κριθεί η πρωτιά στο φετινό γερμανικό πρωτάθλημα. Οι χρήστες που ανυπομονούν για τις αποδόσεις της επικείμενης «μάχης» στο Μόναχο, μπορούν να κατεβάσουν το mobile application του Stoiximan, το οποίο είναι διαθέσιμο σε iOS και Android εδώ: stoiximan.gr/mobile/

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή