Αυστρία – Ελλάδα: Η ώρα και το κανάλι του φιλικού της εθνικής ομάδας

Εθνική Ελλάδας: Φιλική αναμέτρηση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Κλάγκενφουρτ, ενόψει των σημαντικών αναμετρήσεων που ακολουθούν για το Nations League.
Δυνατό τεστ στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας για την Ελλάδα
InTime

Η Εθνική Ελλάδας μπήκε με μια ισοπαλία και μια νίκη στις δυο πρώτες αγωνιστικές του Nations League, κόντρα σε Σλοβενία και Κόσοβο αντίστοιχα, και θέλει στο «παράθυρο» του Οκτωβρίου να έχει ακόμα καλύτερη συγκομιδή. Η «γαλανόλευκη» έχει δυο εντός έδρας παιχνίδια με αντιπάλους που πρέπει να νικήσει, αφού είναι χαμηλότερης δυναμικότητας.

Στις 11 Οκτωβρίου η Ελλάδα θα υποδεχθεί τη Μολδαβία, ενώ στις 14 Οκτωβρίου θα υποδεχθεί το Κόσοβο. Πριν από τα παιχνίδια αυτά, όμως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματά του σε μια δυνατή φιλική αναμέτρηση.

Το βράδυ της Τετάρτης (07/10), η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στο Κλάγκενφουρτ την Αυστρία. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 21:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD.

Η προπόνηση της Ελλάδας στην Αυστρία

Οι διεθνείς προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν’τ Σιπ το βράδυ της Τρίτης (06/10) στο γήπεδο όπου θα γίνει ο αγώνας. Νωρίτερα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην προσπάθεια της «γαλανόλευκης» στο Nations League. Ο Ολλανδός προπονητής, ωστόσο, φάνηκε να ενοχλείται από τις ερωτήσεις για το θέμα του Σιόβα κι επανέλαβε πως δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του στην εθνική ομάδα.

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το «παρών» ο Ταξιάρχης Φούντας. Ο επιθετικός της Ραπίντ Βιέννης γνωρίζει πολύ καλά τους Αυστριακούς, ενώ είναι σε εξαιρετική κατάσταση σκοράροντας διαρκώς με τους «πράσινους» της αυστριακής πρωτεύουσας. Όπως είπε, ο Ταξιάρχης Φούντας, η Εθνική έχει όλα τα φόντα για να «χτυπήσει» την πρωτιά στον όμιλό της στο Nations League.

Εικόνες από την προπόνηση της εθνικής ομάδας

Με ελλείψεις στο Κλάγκενφουρτ η Ελλάδα

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας ταξίδεψε από το μεσημέρι της Τρίτης (06/10) για την Αυστρία και το Κλάγκενφουρτ. Οι διεθνείς, όπως αναφέραμε, προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν’τ Σχιπ στο «Wörthersee Stadion», μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και ο Ταξιάρχης Φούντας.

Θυμίζουμε πως ο προπονητής της «γαλανόλευκης» δεν υπολογίζει στον τραυματία Γιώργο Μασούρα, που έμεινε στην Αθήνα, ενώ εκτός αποστολής είναι κι ο Δημήτρης Πέλκας. Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του ΠΑΟΚ βρίσκεται από τη Δευτέρα (05/10) στην Κωνσταντινούπολη, όπου ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε, κι ήταν αδύνατο να προλάβει να βρεθεί στην Αυστρία.

Η αποστολή της Ελλάδας: Διούδης, Βλαχοδήμος, Μπάρκας, Μπακάκης, Ρότα, Σβάρνας, Λαμπρόπουλος, Χατζηδιάκος, Μιχαηλίδης, Τζαβέλας, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λυκογιάννης, Λημνιός, Πέλκας, Μπακασέτας, Τζόλης, Φούντας, Μάνταλος, Κουλούρης, Φορτούνης, Παυλίδης.

Η στοιχηματική πρόγνωση για το Αυστρία-Ελλάδα

Κόντρα στην Αυστρία για 13η φορά

Η αναμέτρηση στο Κλάγκενφουρτ θα είναι η υπ’ αριθμόν 13 μεταξύ των δύο ομάδων. Στο παρελθόν, η Εθνική έχει καταγράψει τέσσερις νίκες, η Αυστρία τρεις και πέντε αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι.

Τελευταία φορά οι αντίπαλοι αναμετρήθηκαν σε φιλικό τον Αύγουστο του ‘13 στο Σάλτσμπουργκ, όπου η Ελλάδα νίκησε 2-0, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των αναμετρήσεων Ελλάδας-Αυστρίας είχαν φιλικό χαρακτήρα: μόλις οι δύο πρώτοι στην ιστορία τους δύο από τους δώδεκα προηγούμενους διεξήχθησαν στο πλαίσιο επίσημης διοργάνωσης!

Όλα τα αποτελέσματα:

  1. 14/08/13 Αυστρία - Ελλάδα 0-2
  2. 17/11/10 Αυστρία - Ελλάδα 1-2
  3. 26/03/03 Αυστρία - Ελλάδα 2-2
  4. 23/02/00 Ελλάδα - Αυστρία 4-1
  5. 10/03/93 Αυστρία - Ελλάδα 2-1
  6. 07/04/88 Ελλάδα - Αυστρία 2-2
  7. 18/04/84 Αυστρία - Ελλάδα 0-0
  8. 15/02/78 Ελλάδα - Αυστρία 1-1
  9. 09/03/77 Αυστρία - Ελλάδα 2-0
  10. 10/11/76 Ελλάδα - Αυστρία 0-3
  11. 05/11/67 Αυστρία - Ελλάδα 1-1 (Προκριματικά EURO)
  12. 04/10/67 Ελλάδα - Αυστρία 4-1 (Προκριματικά EURO)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άτολμη και πάλι η ΕΕ: Τι αναφέρει για τις νέες εξαγγελίες Ερντογάν στο άνοιγμα της Αμμοχώστου