Ολυμπιακός – Μαρσέιγ: Τρίτη φορά στον Πειραιά (vids+pics)

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ: Πρεμιέρα στο Champions League για τους «ερυθρόλευκους» απέναντι στη γαλλική ομάδα την οποία έχουν υποδεχθεί δυο φορές στο παρελθόν.
Ολυμπιακός και Μαρσέιγ συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο ματς το 1994
InTime

Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στη φάση των ομίλων του Champions League το βράδυ της Τετάρτης (21/10), απέναντι στη Μαρσέιγ. Οι «ερυθρόλευκοι» που έμαθαν το τελευταίο 24ωρο ότι ο Μαντί Καμαρά είναι θετικός στον κορονοϊό, θα υποδεχθούν τη γαλλική ομάδα για τρίτη φορά στην ιστορία τους.

Στο παρελθόν έχουν διεξαχθεί άλλα δυο Ολυμπιακός – Μαρσέιγ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ένα στο παλιό στάδιο του Φαλήρου, κι ένα στο σημερινό γήπεδο που χρησιμοποιούν οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Την πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ομάδα από τη Μασσαλία, ήταν για το Κύπελλο UEFA. Στις 13 Σεπτεμβρίου 1994, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν 1-2 με τα γκολ των Φερέρ και Μαρκέ για τους Γάλλους και την προσωρινή ισοφάριση από τον Ίλια Ίβιτς.

Πριν από εννέα χρόνια, ξανά στις 13 Σεπτεμβρίου αλλά του 2011, η Μαρσέιγ κατάφερε να νικήσει 1-0 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, χάρη σε ένα γκολ του Λούτσο Γκονσάλες στο 51’ της αναμέτρησης.

Συνολικά κόντρα σε γαλλικές ομάδες ο Ολυμπιακός έχει 28 αναμετρήσεις μετρώντας 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 15 ήττες. Στα εντός έδρας παιχνίδια, σε 14 αναμετρήσεις, οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Φωτογραφίες από τα Ολυμπιακός - Μαρσέιγ του παρελθόντος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ένα βήμα πιο κοντά στο νυχτερινό lockdown - Σε ποιες περιοχές έρχονται νέα μέτρα