Παναθηναϊκός: Το μερίδιο στην κλήση του Χατζηγιοβάνη…

Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» με τον Χατζηγιοβάνη αύξησε τους διεθνείς του στην Ανδρών, αλλά το θέμα είναι ότι αυτό δεν συνέβη με μέθοδο.

Παναθηναϊκός: Το μερίδιο στην κλήση του Χατζηγιοβάνη…
2'

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης κλήθηκε στην Εθνική. Αν μη τι άλλο, είναι μία επιτυχία του ίδιου προσωπικά.

Ο Παναθηναϊκός έχει μερίδιο σ’ αυτήν; Αν κληθεί κάποιος να απαντήσει ειλικρινά, τότε μπορεί να καταλήξει και στο «όχι». Ο 23χρονος Μυτιληνιός εξτρέμ είναι πλέον διεθνής με την Ανδρών. Όχι παιδάκι πια. Θα δεχθεί σκληρή κριτική, ενίοτε άδικη. Όπως και να έχει, σε έναν σύλλογο που δεν λειτουργούν και πολλά πράγματα ιδανικά, ο Χατζηγιοβάνης κέρδισε την κλήση με την δική του πλάτη.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός πήρε το καλοκαίρι Αϊτόρ, Σαβιέρ, έφερε πίσω τον Βιγιαφάνιες που μπορεί να παίξει στα άκρα και πάλι παίζει ο Χατζηγιοβάνης. Ήταν βασικός στο τελευταίο ματς του Πογιάτος με τον Άρη, ήταν βασικός με τον Συλαϊδόπουλο στο Ηράκλειο, βασικός και με τον Μπόλονι.

Βγήκε… ζωντανός από τον συναγωνισμό και υπάρχει διπλή ανάγνωση. Η μία το ταλέντο του και η άλλη ότι οι μεταγραφές που έγιναν, πλην Βιγιαφάνιες που τον ξέρουμε και σταδιακά θα μπει στην εξίσωση, δεν ήταν ή δεν είναι προς το παρόν, αυτές που θα κάνουν τη διαφορά και θα τον αφήσουν εκτός. Είναι αυτό που φωνάζουν όλοι γύρω από τον Παναθηναϊκό, ότι ο ξένος θα πρέπει να είναι ικανός να εξελίξει τον νεαρό Έλληνα με τον συναγωνισμό κι όχι να είναι χειρότερος.

Όπως και να έχει, με τους Κουρμπέλη, Διούδη, ο Παναθηναϊκός έχει τρεις διεθνείς. Με αυτή την πορεία που κάνει η ομάδα και με το αλλοπρόσαλλο πλάνο του εδώ και χρόνια, ο αριθμός μπορεί να κριθεί και ικανοποιητικός. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, άλλωστε, δεν έχουν περισσότερους. Αν προσθέσουμε και ποιοι έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό τότε φτάνουμε στους έξι με Βλαχοδήμο, Ζέκα, Μαυρία. Εξίσου φυσικά ανεβαίνουν οι αριθμοί και στις υπόλοιπες ομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να κοιτάει τι κάνουν οι άλλοι. Πρέπει επιτέλους να αποφασίσει να ακολουθήσει ένα ποδοσφαιρικό πλάνο. Φυσικά και οι παίκτες οφείλουν ή για την ακρίβεια είναι υποχρεωμένοι να βοηθούν αυτοί τον σύλλογο κι έπειτα να εισπράττουν. Απλώς το «τριφύλλι», κάπου έχει χάσει τον δρόμο του.

Οι Έλληνες στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι ηγέτες. Να είναι οι πρωταγωνιστές, όπως ήταν τα καλά χρόνια. Και τότε είναι δεδομένο ότι θα κυριαρχήσουν και στην Εθνική οι «πράσινοι» και εννοείται ότι θα ανέβει η αξία τους, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη η ομάδα. Διότι σ’ αυτό το κομμάτι ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ είναι πιο μπροστά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή