ΟΦΗ: Δοκιμασία για την αντεπίθεση και για τις αντοχές της φιλοσοφίας (pics)

ΟΦΗ: Οι Κρητικοί έχουν πραγματοποιήσει κακό ξεκίνημα και μπροστά τους έχουν ένα ευνοϊκό πρόγραμμα για να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος.

Ο ΟΦΗ την περασμένη σεζόν ήταν ελκυστικός σε αρκετά παιχνίδια κι κατάφερε να μπει στην εξάδα και να κερδίσει έπειτα από χρόνια την έξοδό του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι Ηρακλειώτες δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στην Ευρώπη, έμειναν εκτός από τον Απόλλωνα Λεμεσού, φανερώνοντας την απειρία τους. Η νέα περίοδος ξεκίνησε με πολλά όνειρα και αρκετές μεταγραφές. Αποκτήθηκαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές σε μία προσπάθεια να φτιάξει ένα σύνολο με φιλοδοξίες και μέλλον.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όμως, είναι γνωστό ότι μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στο ζητούμενο. Το αποτέλεσμα. Και σ’ αυτό το κομμάτι ο ΟΦΗ έχει αποτύχει. Οι Κρητικοί είναι στη δέκατη θέση με έξι βαθμούς σε οκτώ ματς. Απολογισμός μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Ασφαλώς πρόκειται για επίδοση που δεν τους κολακεύει.

Το θετικό είναι ότι οι Ηρακλειώτες έχουν την δική τους φιλοσοφία. Μέχρι στιγμής δεν λειτουργούν με την ελληνική νοοτροπία «δοκάρι και μέσα, όλα καλά», «δοκάρι κι έξω αλλαγές». Ο Γιώργος Σίμος είναι στη θέση του, ενώ άλλες ομάδες με αυτά τα αποτελέσματα θα είχαν ήδη απομακρύνει τον προπονητή. Στον ΟΦΗ έχουν άλλη κουλτούρα, πιο ποδοσφαιρική. Και συνάμα είναι από τις ομάδες, οι οποίες επιχειρούν να απομακρυνθούν από την τοξικότητα που έχει κατακλύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για τα αποτελέσματα υπάρχει και άλλη ανάγνωση. Σαφώς οι δικαιολογίες δεν σε κάνουν καλύτερο, αλλά ο ΟΦΗ έχει αρκετές. Καταρχάς, έχασε για μεγάλο διάστημα τον πλέον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό του, τον Αντίλ Ναμπί που υπέστη ρήξη χιαστών. Σε αρκετά παιχνίδια επίσης η ομάδα μετρούσε απουσίες, λόγω τραυματισμών. Λίγο μετά το ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού έχασε και τον ποιοτικό της φορ τον Φιγκεϊρέδο. Όλες αυτές οι αλλαγές δεν είναι εύκολο να μην προκαλέσουν μεταπτώσεις κι αρνητικά αποτελέσματα.

Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε το δύσκολο πρόγραμμα και την ατυχία. Στα οκτώ του παιχνίδια, ο ΟΦΗ είχε αγώνες εκτός έδρας με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κι εντός με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Πήρε μόνο έναν βαθμό, αφού από το «τριφύλλι» ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό. Στο τελευταίο λεπτό έχασε και τη νίκη εντός έδρας με τον Ατρόμητο, ενώ στην Τρίπολη αδικήθηκε από τη διαιτησία.

Τώρα το πρόγραμμα είναι πιο ευνοϊκό και δίνει την ευκαιρία στον ΟΦΗ να κάνει μία αντεπίθεση και να σκεφτεί ξανά την εξάδα. Αλλά κυρίως να μειώσει τη διαφορά από τις πρώτες θέσεις, διότι πλέον η πέμπτη και η έκτη θέση δεν οδηγούν στην Ευρώπη.

Ο ΟΦΗ τώρα πηγαίνει στον Βόλο, ο οποίος φέτος είναι δυνατός, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο. Μετά έχει δύο σερί παιχνίδια στο Ηράκλειο με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Πηγαίνει κατόπιν εκτός έδρας για να παίξει με την ΑΕΛ και τελειώνει τον πρώτο γύρο με τον Άρη μέσα. Ασφαλώς δεν είναι απλά τα πράγματα, αλλά είναι μία πεντάδα αγώνων που ο ΟΦΗ έχει τη δυνατότητα να συλλέξει βαθμούς. Και φυσικά είναι ένα τεστ για να δοκιμαστεί η ποιότητα της ομάδας και οι αντοχές της φιλοσοφίας της, αν δεν βοηθήσουν κι εδώ τα αποτελέσματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κραυγή αγωνίας από διευθύντρια ΜΕΘ: Eίμαστε στα όρια, δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη