Παναθηναϊκός: Αυξάνουν την πίεση οι απουσίες!

Παναθηναϊκός: Ο Ολυμπιακός χωρίς τα… βαριά του χαρτιά και αυτόματα μειώνεται η διαφορά δυναμικότητας με το «τριφύλλι»!

Το απόγευμα του Σαββάτου, το κλείσιμο στο σπίτι θα έχει ξεχωριστό νόημα. Αιτία δεν είναι άλλη απ’ τη… μητέρα όλων των μαχών του Ελληνικού αθλητισμού! Στην προκειμένη περίπτωση του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό. Αναμέτρηση που δε θα έχει κόσμο, δε βρίσκει τους «μονομάχους» να διεκδικούν ίδιους στόχους, έχει επηρεαστεί απ’ την πανδημία, αλλά και πάλι… Τα «ερυθρόλευκα» κόντρα στα «πράσινα» σε όποια κατάσταση, σε όποια εποχή, πάντα θα είναι το αλατοπίπερο του αθλητισμού!

Το μεγάλο… φρένο για αυτή την αναμέτρηση, είναι η διαφορά δυναμικότητας των αντιπάλων. Όμως κι αυτή λόγω συνθηκών, διαφοροποιείται ως ένα σημείο. Γιατί ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον αιώνιο, δίχως να έχει σέντερ φορ, αλλά και χωρίς τον Ματιέ Βαλμπουενά! Δίχως τη γραμμή κρούσης του που είναι πέρα για πέρα αποτελεσματική, δίχως τον κορυφαίο δημιουργό του. Ελ Αραμπί και Χασάν είναι εκτός. Ο πρώτος με 5 γκολ στο Πρωτάθλημα, ο δεύτερος με 4. Τα 9 απ’ τα συνολικά 14 των «ερυθρόλευκων»! Συν την εμπειρία και τη φαντασία του Βαλμπουενά που επίσης δε θα αγωνιστεί.

Αυτόματα λοιπόν η διαφορά μειώνεται. Η… ψαλίδα κλείνει αν προτιμάτε. Όχι πως και πάλι χάνει τον τίτλο του φαβορί η ομάδα του Πειραιά, αλλά δεδομένα οι ισορροπίες διαφοροποιούνται συγκριτικά με το πώς θα ήταν όλα σε ενδεχόμενο συμμετοχής των ποδοσφαιριστών αυτών.

Κυρίως, όμως, η διαφοροποίηση αφορά τον Παναθηναϊκό! Όσο… τρελό κι αν σας ακούγεται, αυτό ισχύει. Οι «πράσινοι» με την κατάστασή τους, με τη βαθμολογική τους θέση και τις δυνατότητες που έχουν δείξει μέχρι τώρα, πήγαιναν στο ντέρμπι ως το απόλυτο αουτσάιντερ! Με ελάχιστους να δίνουν τύχη στο «τριφύλλι» ακόμη και για ισοπαλία.

Η κατάσταση αυτή, προφανώς και βόλευε τους «πράσινους». Το ιδεατό για αυτούς θα ήταν να υποτιμηθούν. Στοιχείο που σε ντέρμπι πάντα γυρίζει μπούμερανγκ σε όποιον αισθάνεται ανώτερος! Οι απουσίες αυτές, αναγκάζουν τον Ολυμπιακό να συσπειρωθεί περισσότερο στη λογική ενός ντέρμπι. Το οποίο ξεκάθαρα θα του κάνει καλό.

Απ’ την άλλη ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνει μεγαλύτερη πίεση. Δεν πάει πλέον στο Φάληρο ως το απόλυτο αουτσάιντερ που θα δώσει τη μάχη του για να χάσει αξιοπρεπώς. Υπάρχει θέληση και απαίτηση αποτελέσματος πλέον. Κόντρα σε έναν Ολυμπιακό σημαντικά λαβωμένο απ’ τον κορονοϊό και τους τραυματισμούς, μια και δε θα έχει τους δύο φορ του και τον κορυφαίο μεσοεπιθετικό του.

Δημιουργήθηκε μια συνθήκη με λίγα λόγια, την οποία έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε πως θα τη διαχειριστούν οι δύο ομάδες. Ο μεν Ολυμπιακός αγωνιστικά κι ο δε Παναθηναϊκός ψυχολογικά και σε επίπεδο νοοτροπίας.