Europa League: Πολλά τα γκολ φέτος

Ένα γκολ κάθε 30’ σημειώνεται στο Europa League και 3,16 ανά αγώνα!

Europa League: Πολλά τα γκολ φέτος
1'

Με μεγάλο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του Europa League, μια διοργάνωση που φέτος προσφέρει γκολ, θέαμα και εκπλήξεις. Άρσεναλ, Χοφενχάιμ, Λέστερ και Ρόμα είναι οι τέσσερις πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση νοκ-άουτ, των «32» της διοργάνωσης. Με τα 72 γκολ της Πέμπτης (26/11), έχουν σημειωθεί συνολικά 303 τέρματα, στις τέσσερις αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί στο Europa League.

Αυτό σημαίνει, ότι μετά από 96 (από τους 272) αγώνες στην διοργάνωση, έχουν σημειωθεί 3,16 γκολ σε κάθε αναμέτρηση ή διαφορετικά, ένα γκολ κάθε 30 λεπτά. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της UEFΑ, τα περισσότερα γκολ (65) έχουν μπει στο χρονικό διάστημα 61'-75'.

Η Λεβερκούζεν έχει την καλύτερη επίθεση (14 γκολ), η Χόφενχαϊμ τις περισσότερες προσπάθειες (83), όπως και τις πιο πολλές προσπάθειες στην εστία (30), ενώ η Γιουνγκ Μπόις έχει υποπέσει στα πιο πολλά φάουλ (78).

Κορυφαίος σκόρερ με έξι γκολ,είναι ο Γιουσούφ Γιατζίτσι της Λιλ, ενώ τις πιο πολλές προσπάθειες προς την εστία (9) έχει ο Στίβεν Μπέργκις της Φέγενορντ.

Τις περισσότερες ασίστ (4) έχει «μοιράσει» ο Τζόε Γουίλκοκ της Άρσεναλ και τα πιο πολλά φάουλ (16) έχει κάνει ο Ντιέγκο Φαλτσινέλι του Ερυθρού Αστέρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή