Παναθηναϊκός: Απέναντι σε… συσπειρωμένους!

Παναθηναϊκός: Η ατυχία των «πράσινων» στα φετινά τους ντέρμπι που συνεχίζεται και ενόψει ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός: Απέναντι σε… συσπειρωμένους!
2'

Αν ένα στοιχείο παίζει καθοριστικό ρόλο στα ντέρμπι, είναι το περίφημο «ποιος το θέλει περισσότερο». Το πάθος, ο ψυχισμός, η διάθεση, η θέληση της κάθε ομάδας να νικήσει. Σαφώς και όλες θέλουν να νικήσουν, όμως πάντα αυτή η θέληση διαφέρει. Άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Άλλος το έχει περισσότερη ανάγκη άλλος λιγότερο.

Το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός είναι ματς που ξεκάθαρα θέλουν και οι δύο, το έχουν ανάγκη και οι δύο για διαφορετικούς λόγους. Αλλά οι «πράσινοι» έχουν για ακόμη μια φορά την ατυχία να βρουν απέναντί τους μια ομάδα συσπειρωμένη, μια ομάδα… οργισμένη, μια ομάδα αποφασισμένη.

Η αιτία δεν είναι το «τριφύλλι» φυσικά, αλλά τα όσα έγιναν και κυρίως όσα ακολούθησαν το ματς Άρης-ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική. Γι’ αυτό και μεγαλώνει η συσπείρωση, η οργή, το νεύρο και το πάθος που θα έχει ο «δικέφαλος» κόντρα στους «πράσινους».

Διαδικασία που δεν είναι πρωτόγνωρη για το «τριφύλλι» αυτή τη σεζόν. Στο πρώτο ντέρμπι της περιόδου απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, οι Πειραιώτες λόγω των απουσιών τους παρουσιάστηκαν συσπειρωμένοι, περισσότερο αποφασισμένοι. Παίζοντας περισσότερο κλειστά απ’ όσο θα έπαιζαν συνήθως και φυσικά έχοντας συγκέντρωση απ’ αυτή που θα είχαν αν διέθεταν λιγότερα προβλήματα.

Και στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός υπήρχε η ίδια διαδικασία, για άλλους λόγους όμως. Η Ένωση προερχόταν από ήττα κόντρα στην Μπράγκα, είχε ανάγκη το αποτέλεσμα και κυρίως είχε τη λογική του… πληγωμένου «θηρίου». Εκεί βέβαια οι «πράσινοι» ανταπεξήλθαν και πήραν τη νίκη. Όμως η ουσία των συνθηκών του αγώνα δεν αλλάζει.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ για ακόμη μια φορά ο Παναθηναϊκός πηγαίνει χωρίς να έχει κάποιο πλεονέκτημα με την πλευρά του. Κόντρα σε μια ομάδα που είναι ψηλότερα απ’ αυτόν, εκτός έδρας και με την όποια περίπτωση υπεροψίας ή χαλαρής αντιμετώπισης απ’ τον αντίπαλο, να έχουν πάει… περίπατο από τη λήξη του Άρης-ΠΑΟΚ κιόλας! Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι «πράσινοι» πρέπει να ανταπεξέλθουν και να πάρουν τους βαθμούς, απλά και μόνο για να μείνουν στο… κυνήγι της πιθανότητας διεκδίκησης της 4ης θέσης (που οδηγεί στην Ευρώπη). Διότι πέρα απ’ το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά το Άρης-ΠΑΟΚ και το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου ματς δε βόλεψε το «τριφύλλι»!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Έδειξε το χειρότερο εαυτό του - Η «πληρωμένη» απάντηση της Ελλάδας και η μοιραία Ευρώπη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή