Ντιέγκο Μαραντόνα: Πήρε κι άλλο γήπεδο το όνομα του!

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το όνομα του «Θεού» της μπάλας πήρε το στάδιο της πόλης Λα Πλάτα, στην οποία εργαζόταν μέχρι τον θάνατο του.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πήρε κι άλλο γήπεδο το όνομα του!
1'

Μετά από το «San Paolo» και το «Estadio Unico» πήρε το όνομα του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος μέχρι να συμβεί το μοιραίο ήταν προπονητής της Χιμνάσια Λα Πλάτα. Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, Άξελ Κίσολοφ, παρουσία του Προέδρου της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντετ και της αντιπροέδρου, Κριστινά Κίρσνερ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ο Ντιέγκο ήταν μοναδικός (σ.σ. Unico στα ισπανικά) και αξίζει να φέρει το όνομά του αυτό το μοναδικό στάδιο».

Το Estadio Único Diego Armando Maradona της Λα ΠλάταAP Images

Το γήπεδο ονομάζεται πλέον «Estadio Unico Diego Armando Maradona», το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως ο ένας και μοναδικός Ντιέγκο Αρμάνο Μαρντόνα. Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στην Αργεντινή και θα φιλοξενήσει αγώνες από το προσεχές Copa America, το οποίο θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Επίσης, εκεί δίνουν ορισμένα από τα μεγάλα παιχνίδια τους, οι δύο ομάδες της πόλης, η Εστουντιάντες κι η Χιμνάσια.

Το «Unico» γίνεται το τρίτο γήπεδο που φέρει το όνομα του «Θεού» της μπάλας, καθώς το πρώτο που μετονομάστηκε ήταν το 2004 εκείνο της Αρχεντίνος Τζούνιορς, από την οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Έδειξε το χειρότερο εαυτό του - Η «πληρωμένη» απάντηση της Ελλάδας και η μοιραία Ευρώπη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή