Παναθηναϊκός: Τα σημεία κλειδιά στη μάχη της Τούμπας (pics)

Παναθηναϊκός: Τι πρέπει να προσέξει το «τριφύλλι» για να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός: Τα σημεία κλειδιά στη μάχη της Τούμπας (pics)
3'

Ο Παναθηναϊκός με τις τρεις σερί νίκες κλείνει τη χρονιά με ένα ντέρμπι. Το έργο των «πρασίνων» στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ ασφαλώς δεν είναι εύκολο.

Το «τριφύλλι», όμως, έδειξε στο προηγούμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ ότι έχει τον τρόπο να πάρει τους τρεις βαθμούς, ενώ για ένα ημίχρονο με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και είχε τις φάσεις για να φύγει αήττητο. Ο Λάζλο Μπόλονι επιστρέφει έπειτα από εννέα χρόνια στην Τούμπα, όπου είχε εργαστεί ως τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Ο 67χρονος προπονητής γνωρίζει ότι το μηδέν παθητικό είναι το πρώτο κλειδί για να πάρει έστω τον βαθμό κόντρα στον «Δικέφαλο». Ασφαλώς εκεί που χρειάζεται μεγάλη προσοχή είναι στα άκρα. Σε έναν σημαντικό βαθμό θα κριθεί εκεί η αναμέτρηση. Όλα δείχνουν ότι δεξί μπακ μπορεί να παίξει ο Βιεϊρίνια.

Με τον Πορτογάλο και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπροστά του, έναν εξαιρετικό παίκτη στο ένας εναντίον ενός, σίγουρα ο Χουάνκαρ (ή ο Ζαγαρίτης αν ξεκινήσει) και ο παίκτης μπροστά του, λογικά ο Χατζηγιοβάνης, θα έχουν τρομερή δουλειά. Το ίδιο ισχύει και στο άλλο άκρο. Ο ΠΑΟΚ έχει τον Γιαννούλη και τον Τζόλη. Ταχύτατους και ποιοτικούς παίκτες. Αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να περιορίσει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από τα πλάγια, τότε θα έχει κάνει το πρώτο βήμα.

Στον άξονα επίσης θα δοθεί μάχη. Στον «Δικέφαλο» επιστρέφει ο Ελ Καντουρί και με τους Σβαμπ και Αουγκούστο είναι μία ισχυρή τριάδα. Ο Μαουρίσιο, ο Κουρμπέλης ή ο Βέλεθ αν παίξει εξάρι και ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος θα κινείται στον άξονα, θα κληθούν να κερδίσουν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή. Αν μοιραστεί η κατοχή, ο Παναθηναϊκός θα μεταφέρει πίεση στον αντίπαλο και θα κρατήσει τους αντίπαλους χαφ εκτός περιοχής.

Η αποτελεσματικότητα είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο. Τα ντέρμπι είναι μεγάλη η πιθανότητα, να είναι κλειστά με λίγες φάσεις. Όσες παρουσιαστούν στον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να τις εκμεταλλευτεί. Να είναι κυνικός και να μην σπαταλήσει τις ευκαιρίες του. Να έχει καλές τελικές πάσες, διότι προϋποθέσεις θα βρει και φυσικά καλά τελειώματα.

Κλειδί, παράλληλα, είναι και οι στημένες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός σ’ αυτό το κομμάτι, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει ικανούς παίκτες στο ψηλό παιχνίδι. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, μία στημένη φάση, μία αδράνεια της κάθε ομάδας μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα. Στο αμυντικό κομμάτι σαφώς ρόλο θα παίξει και η κατάσταση του Διούδη. Ο έμπειρος γκολκίπερ συνήθως κάνει καλές εμφανίσεις κόντρα στον ΠΑΟΚ και απόψε καλείται να κάνει μία ακόμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Έτσι μεταδίδεται με ομιλία ή αναπνοή σε εσωτερικούς χώρους - Οι καθαριστές αέρα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή