Οι κορυφαίοι στην… ανεργία!

Τρεις προπονητές που έκαναν αίσθηση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και πλέον κυκλοφορούν… ελεύθεροι!

Καμιά φορά αυτό που ακολουθεί κάνει τους πάντες να μένουν με… ανοιχτό το στόμα! Την τελευταία τετραετία, αν έλεγε κανείς πως θα υπήρχαν τέσσερις προπονητές που δε θα έχουν δουλειά τα Χριστούγεννα του 2020, μάλλον δε θα έπειθε κανέναν! Κι όμως… Τις γιορτές αυτές οι Γιώργος Δώνης, Μαρίνος Ουζουνίδης και Βλάνταν Ίβιτς, ηρεμούν δίχως να έχουν κάποια επαγγελματική υποχρέωση!

Σαφώς και είναι πολλοί οι τεχνικοί δίχως ομάδα, όμως η συγκεκριμένη τριάδα είναι ίσως η κορυφαία της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Και οι τρεις θεωρούνται Έλληνες (οι δύο είναι, ενώ ο Ίβιτς αν και Σέρβος έχει εργαστεί πολλά χρόνια στη χώρα μας) και για πολλούς οι κορυφαίοι!

Αυτό, άλλωστε, το αποδεικνύει και η πορεία τους. Η οποία τους ανέβασε στο επίπεδο που βρίσκονται. Ο Γιώργος Δώνης που είναι ο τελευταίος… άνεργος της παρέας, έχει μακρά καριέρα στην «πλάτη» του με μεγάλες επιτυχίες εντός κι εκτός Ελλάδος. Παράλληλα, η διετία του στον Παναθηναϊκό με αντίξοες συνθήκες, τον πίστωσε στο μυαλό πολλών ως τον κορυφαίο Έλληνα τεχνικό. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ που ήταν η τελευταία του δουλειά, είχε κακή πορεία στο Πρωτάθλημα, αλλά στην Ευρώπη την επανέφερε στους ομίλους του Europa League και πήρε την πρόκριση στους «32»!

Ο Βλάνταν Ίβιτς απ’ την άλλη, ήταν αυτός που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ… αλά Πάμπλο Γκαρσία και ξεκίνησε την εξαιρετική περίοδο του «δικέφαλου». Τόσο σε επίπεδο ποδοσφαίρου που έβλεπε ο κόσμος, όσο και σε τίτλους, μια και ήταν ο τεχνικός που κατέκτησε το Κύπελλο το 2016-17. Ακολούθησε η πολύ καλή παρουσία στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και το σύντομο πέρασμα απ’ την Γουότφορντ πριν την… αναγκαστική ξεκούραση.

Όσο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, είχε το δύσκολο έργο στον Παναθηναϊκό τη μετά Στραματσόνι εποχή. Τότε δηλαδή που άρχισαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, οι πωλήσεις παικτών και τελικά η παύση πληρωμών μετά από απόφαση του ιδιοκτήτη. Ο παλαίμαχος αμυντικός «κράτησε» το «τριφύλλι» στις δυσκολότερες μέρες της ιστορίας του! Πρόλαβε, πάντως, την περίοδο 2016-17 να παρουσιάσει την ομάδα του Παναθηναϊκού που απέδωσε το καλύτερο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών. Ακολούθως πήγε στην ΑΕΚ απ’ την οποία έφυγε στα μέσα της σεζόν, αλλά κι εκεί πρόλαβε να την επαναφέρει στους ομίλους του Champions League μετά από αρκετά χρόνια, κάτι που συνιστά σημαντική επιτυχία. Η τελευταία του δουλειά ήταν ο ΑΠΟΕΛ απ’ όπου αποχώρησε λόγω της κακής πορείας του Κυπριακού συλλόγου.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, υπάρχει μια τριάδα προπονητών που δεν έχει δουλειά αλλά ανά πάσα στιγμή θα είναι απ’ τα πρώτα ονόματα Ελληνικών ομάδων που θα ψάχνουν τεχνικό!