Κώστας Τσιμίκας: Ακόμη και τα… παραμύθια, είναι δύσκολα!

Το περίεργο εξάμηνο του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ και η ελπίδα για το μέλλον!

Κώστας Τσιμίκας: Ακόμη και τα… παραμύθια, είναι δύσκολα!
2'

Μέχρι και στους μύθους ή στα παραμύθια, τίποτα δε γίνεται εύκολα. Το «ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», έρχεται συνήθως μετά από κόπο, ταλαιπωρία, δυσκολίες, αδικίες πολλές φορές, κακοτοπιές. Το ποδόσφαιρο δε διαφέρει από τα παραμύθια. Ο Κώστας Τσιμίκας είναι στη διάρκεια του δικού του… παραμυθιού.

Στις 10 Αυγούστου που πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ, όλοι θεώρησαν πως ήρθε το «τέλος καλό». Για να είναι όλα καλά, όμως, πρέπει να έχει τη δική του καθιέρωση στους «κόκκινους». Έστω ως παίκτης του rotation. Κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει πετύχει.

Στις 10 Φεβρουαρίου θα συμπληρώσει μισό χρόνο ως μέλος της Λίβερπουλ. Μισός χρόνος που είναι κάτι περισσότερο από μισή ποδοσφαιρική σεζόν. Οι «κόκκινοι» δεν τα πηγαίνουν όσο καλά την περασμένη αγωνιστική περίοδο και αυτή την πορεία ακολουθεί κι ο Έλληνας αριστερός μπακ.

Έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά μέχρι τώρα. Αρχικά με κορονοϊό (στο ξεκίνημα της σεζόν) εν συνεχεία με τραυματισμούς. Όμως στο διάστημα που ήταν διαθέσιμος, δεν έχει πάρει έστω τις ευκαιρίες που θα περίμενε. Στην Premier League δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο. Στο Champions League αγωνίστηκε 8 λεπτά με την Αταλάντα εκτός, 61’ με τους Ιταλούς στο «Άνφιλντ» όπου η ομάδα του ηττήθηκε κι άλλα τόσα με τη Μίντιλαντ στην Αγγλία (1-1). Κοινός παρονομαστής, πως οι κριτικές δεν ήταν και οι καλύτερες.

Ολόκληρο ματς έχει παίξει μόνο στο League Cup κόντρα στη Λίνκολν (7-2 νίκη). Με τη Λίβερπουλ να είναι εκτός από το Κύπελλο Αγγλίας, απ’ το Community Shield και απ’ το League Cup, έχει μείνει το Champions League και η Premier League. Το να βρει χρόνο σε αυτές τις διοργανώσεις, δεν είναι πλέον και το πιθανότερο, ειδικά με την πίεση που υπάρχει στους «κόκκινους». Καθώς η σεζόν μόνο ονειρικά δε κυλά γι’ αυτούς μέχρι τώρα (η νίκη με την Τότεναμ ήταν μια… βαθιά ανάσα, αλλά έχει ακόμη δρόμο η ομάδα του Κλοπ).

Σαφώς και δεν πρέπει να τον πάρει από κάτω τον Έλληνα διεθνή. Απλά η υπογραφή στη Λίβερπουλ ήταν το πρώτο βήμα. Τεράστιο, σταθερό, δυνατό, εντυπωσιακό. Όμως έχει μπροστά του να ανέβει… βουνό! Προκειμένου να μην είναι απλά ένας Έλληνας που πήγε σε ένα τεράστιο κλαμπ, αλλά να είναι ο Έλληνας που είχε ρόλο σε ολόκληρη Λίβερπουλ!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα την επόμενη εβδομάδα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή