Εθνική Ελλάδος: Ο… πονοκέφαλος στην επίθεση!

Εθνική Ελλάδος: Δύο συν μία περιπτώσεις που βάζουν σε ευχάριστες σκέψεις τον Φαν’ τ Σχιπ!

Ανήμερα 25ης Μαρτίου, την ημέρα που συμπληρώνονται 200 χρόνια απ’ την Επανάσταση που οδήγησε στην ελευθερία της Ελλάδας, η Εθνική ομάδα των ανδρών αρχίζει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αντίπαλος η Ισπανία… Το δυσκολότερο ματς στην αρχή, αλλά η πορεία θα είναι μεγάλη.

Το ερώτημα είναι ποιος θα κρατά το… σπαθί. Ποιος θα είναι η… αιχμή του δόρατος για να «σκοτώνει» τις αντίπαλες άμυνες. Στο Nations League έγινε αρκετή συζήτηση για τους επιθετικούς, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε δυσκολία στο γκολ.

Η πορεία της σεζόν αυτής, όμως, ίσως να έχει αλλάξει τα δεδομένα. Και να φέρει μια νέα κουβέντα. Ειδικά αναφορικά με δύο περιπτώσεις που αρκετοί τις κοιτούσαν με… μισό μάτι πριν κάποιους μήνες. Δύο παίκτες που αγωνίζονται στην Ολλανδία, πατρίδα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Τζον Φαν’ τ Σχιπ.

Πρώτος φυσικά ο Γιώργος Γιακουμάκης. Κάνει… θαύματα με την Φένλο! Ο 26χρονος σε 21 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ολλανδίας, έχει 23 γκολ! Όντας πρώτος σκόρερ στην Eredivisie, με το όνομά του να συζητιέται σε όλη την Ευρώπη. Ένα παιδί για το οποίο ασκήθηκε κριτική όταν ήταν στις κλήσεις της Εθνικής πριν κάποιους μήνες. Τώρα είναι δυνατόν να μείνει έξω; Κι ίσως όχι μόνο απ’ τις επιλογές, αλλά ακόμη κι απ’ την ενδεκάδα αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό!

Στην Ολλανδία υπάρχει κι ο Βαγγέλης Παυλίδης. Ο 22χρονος είναι ο καλύτερος παίκτης της Βίλεμ, με τους Ολλανδούς να του… βγάζουν το καπέλο. Δεν έχει τη συχνότητα του Γιακουμάκη στα γκολ, όμως οι αριθμοί του μόνο άσχημοι δεν είναι. 23 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, 8 γκολ και 3 ασίστ. Οπότε η κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δε θα μοιάζει με… χάρη επειδή προέρχεται απ’ το Ολλανδικό Πρωτάθλημα.

Υπάρχει και μία ακόμη περίπτωση που σίγουρα θα συζητηθεί. Ένας παίκτης έμπειρος, που φέτος έχει μόλις μερικά λεπτά συμμετοχής μέχρι τώρα και φυσικά δεν έχει σκοράρει. Ο Κώστας Μήτρογλου επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη και όπως λένε απ’ την ομάδα της Θεσσαλονίκης, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Καλύτερη απ’ αυτή που περίμεναν! Κάτι που αποδεικνύεται απ’ τη συμμετοχή του έστω για λίγα λεπτά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Άρης ως ομάδα έχει βάλει παίκτες στην Εθνική τα τελευταία χρόνια. Παίκτες που έμοιαζε να είναι σε καθοδική πορεία η καριέρα τους, όπως ο Σιώπης και ο Φετφατζίδης. Ο Μήτρογλου δίχως αμφιβολία είναι ο Έλληνας παίκτης που έχει στο… αίμα του το γκολ. Έχει και εμπειρία πλέον. Οι εμφανίσεις που θα κάνει με τον Άρη μέχρι τις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, θα είναι καθοριστικές. Όμως με τον Μήτρογλου ενεργό, κανείς δεν μπορεί να τον… βγάλει απ’ το τραπέζι αναφορικά με τους επιθετικούς που θα υπάρχουν στις επιλογές του ομοσπονδιακού. Από εκεί που η Εθνική έδειχνε να έχει επιθετικό πρόβλημα λοιπόν, το πρόβλημα ίσως να γίνεται ποιος θα επιλεγεί για την ενδεκάδα!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μπαίνει στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη την Παρασκευή