ΑΕΚ-Άρης και η ένταση… περισσεύει!

ΑΕΚ-Άρης: Το ματς που έχει εξελιχθεί σε… αθόρυβο ντέρμπι με τεράστια ένταση και καταστάσεις που όλοι θυμούνται!

Διαιτησία, εντάσεις, δηλώσεις, τσακωμοί… Καταστάσεις που έχουν εξελιχθεί σε συνήθεια στις αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον Άρη, ή του Άρη με την ΑΕΚ αν προτιμάτε. Οι «κιτρινόμαυροι» της χώρας που θεωρητικά οι αναμετρήσεις τους δεν άνηκαν στα ντέρμπι της Ελλάδας. Αλλά το πάθος, η ένταση και οι καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα την τελευταία διετία τουλάχιστον, μετατρέπουν αυτή τη «μάχη» σε… ντερμπάρα!

Αναλύοντας κανείς πρόχειρα τις τελευταίες αναμετρήσεις, θα διαπιστώσει πως συχνά τα ματς βρίσκουν λόγους για να γίνουν… ροντέο! Με ένταση που πολλές φορές είναι στενάχωρη κι άλλες δίνει έξτρα κίνητρο στις ομάδες!

Στις 24 Νοεμβρίου 2019, η Ένωση φιλοξένησε τον Άρη. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ιντέγε, την οποία αμφισβήτησαν έντονα. Στο ίδιο ματς, δόθηκε πέναλτι σε βάρος του Ρόουζ με τον Μάνταλο να σκοράρει και να κάνει νόημα στους παίκτες του Άρη να μη μιλούν στην έδρα της ΑΕΚ! Το τελικό 1-1 μάλλον είχε μικρή σημασία…

Για την αναμέτρηση του δεύτερου γύρου, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 στη Θεσσαλονίκη με γκολ του Αλμπάνη. Οι γηπεδούχοι, όμως, φώναξαν έντονα για τη διαιτησία και ειδικά για μια φάση πέναλτι που ζήτησαν (και όχι μόνο).

Τελευταίο ματς με κόσμο την περασμένη σεζόν, ήταν αυτός της ΑΕΚ με τον Άρη για το Κύπελλο. Πρώτο ματς του ζευγαριού για τα ημιτελικά. Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1, με τον Άρη να τελειώνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ματίγια. Όμως το… ενδιαφέρον ήταν αλλού. Στο φύλλο αγώνα ο Πορτογάλος διαιτητής έγραψε πως κάποιος έπιασε απ’ τα γεννητικά όργανα τον βοηθό του, γι’ αυτό και καθυστέρησε να αρχίσει το δεύτερο μέρος! Επίσης, βρέθηκε στο έδαφος ο γυμναστής του Άρη που σύμφωνα με τους φιλοξενούμενους δέχτηκε αντικείμενο απ’ την εξέδρα. Ματς γεμάτο ένταση που έφερε μπόλικη συζήτηση!

Το περασμένο καλοκαίρι (24 Ιουνίου) διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη η ρεβάνς Κυπέλλου. Ένα απ’ τα συγκλονιστικότερα παιχνίδια τουλάχιστον των τελευταίων ετών. Ο Άρης προηγήθηκε 2-0 και είχε την πρόκριση… στα χέρια του! Ο Λιβάγια μείωσε σε 2-1 στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και έστειλε το ζευγάρι στην παράταση! Εκεί και πάλι ο Κροάτης έκανε το 2-2 και έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ αφήνοντας τον Άρη με το όνειρο και την πίκρα. Οι γηπεδούχοι έγιναν έξαλλοι με τον τρόπο που πανηγύρισε ο Ολιβέιρα στο δεύτερο γκολ της ομάδας του, αλλά και με τις αντιδράσεις του Βασίλη Δημητριάδη στον πάγκο της Ένωσης, τις οποίες θεώρησαν προκλητικές!

Πριν λίγο καιρό, είχε διεξαχθεί το πρώτο ματς των δύο ομάδων τη φετινή σεζόν. Τον περασμένο Γενάρη η ΑΕΚ με ωραίο φάουλ του Λιβάι Γκαρσία επικράτησε στη Θεσσαλονίκη 1-0. Κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει συνεργάτης του Άκη Μάντζιου, είχαν… χαραχθεί στη μνήμη των ανθρώπων της Ένωσης. Αναφορές που έγιναν για την ποιότητα των ομάδων, που σύμφωνα με τους Θεσσαλονικείς παρεξηγήθηκαν. Ο Μανόλο Χιμένεθ, όμως, είπε πως έδωσαν κίνητρο στους παίκτες του!

Αυτά μέχρι τώρα… Κι έπεται συνέχεια καθώς το συγκεκριμένο ζευγάρι αντιπάλων «ξυπνά» την ένταση και το πάθος τον τελευταίο καιρό! Αρκεί αυτό να μένει σε αθλητικά πλαίσια φυσικά…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαφάνιση Άρτεμις: Νέα στοιχεία στην υπόθεση - Η πρόσφατη φωτογραφία και το στίγμα του κινητού της