Άρης: Η άμυνα τον οδηγεί εκτός έδρας! (pics)

Άρης: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει εκπληκτική συγκομιδή μακριά από το «Κλ. Βικελίδης» κι αυτό οφείλεται στην άμυνά της.

Ο Άρης συνεχίζει να εκπλήσσει.

Από την αρχή της περιόδου έδειξε τη δυναμική του, αλλά η νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ επιβεβαίωσε ότι οι Θεσσαλονικείς θα παλέψουν μέχρι τέλους για τη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ολοκλήρωσε ένα ακόμα ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο χωρίς να δεχθεί γκολ.

Είχε προηγηθεί η νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Άρης οφείλει πολλά στην αμυντική του λειτουργία. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό απ’ όλους. Και φυσικά το συγκεκριμένο γεγονός δεν αφορά μόνο τους στόπερ ή τους ακραίους μπακ.

Ο Άρης βγάζει τρεξίματα στη μεσαία γραμμή, οι Σάσα, Ματίγια, Τζέγκο κάνουν και φέτος καλή δουλειά, αλλά γενικά οι «κιτρινόμαυροι» πρεσάρουν, ακόμα και οι μεσοεπιθετικοί και δεν αφήνουν τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι.

Ο Άρης έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Έχει δεχθεί 13 γκολ έναντι 8 του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες είναι στο +15, έχουν τα διπλάσια γκολ επιθετικά, 54 έναντι 27 του Άρη, αλλά η διαφορά στην άμυνα είναι μικρή. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, μεγαλύτερη εξήγηση γι’ αυτό που παρουσιάζουν το σύνολο του Μάντζιου.

Μία συμπαγής ομάδα, που δεν αφήνει τον αντίπαλο να κάνει αρκετές φάσεις. Αν, μάλιστα, προηγηθεί δίνει την αίσθηση ότι δύσκολα θα γίνει η ανατροπή. Κάτι που πέτυχε φέτος μόνο ο Αστέρας Τρίπολης.

23 βαθμοί εκτός

Ας δούμε και τους αριθμούς από την εντυπωσιακή πορεία του Άρη. Έχει 23 βαθμούς εκτός έδρας. Από τους 42 που μετράει συνολικά. Με 11 παιχνίδια, βέβαια, εκτός και δέκα εντός. Ο απολογισμός είναι επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Από τα έντεκα ματς μακριά από το «Κλ. Βικελίδης», ο Άρης δεν δέχθηκε γκολ στα οκτώ! Με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Βόλο, Παναιτωλικό, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης.