Κύπελλο Ελλάδος: «Σπάνε» καρδιές!

Κύπελλο Ελλάδας: Η διοργάνωση με το περισσότερο σασπένς εδώ και πολλά χρόνια!

Κύπελλο Ελλάδος: «Σπάνε» καρδιές!
3'

Η «μάχη» του Πρωταθλήματος, πάντα είναι αυτή που όλοι οι σύλλογοι ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος. Ειδικά προς την κορυφή, όπου το έπαθλο του τίτλου είναι τεράστιο δέλεαρ. Τη φετινή σεζόν, όμως, υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Πέρα από την 1η θέση, οι υπόλοιπες δε δείχνουν να διαφέρουν…

Μέχρι πριν ένα χρόνο, είχε νόημα να τερματίσει κάποιος δεύτερος για τα προκριματικά του Champions League. Είχε νόημα το καλύτερο… πλασάρισμα, για ένα πιο ευνοϊκό Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος όλα αυτά πήγαν… περίπατο. Ο πρώτος παίρνει τον τίτλο, οι πιο κάτω θα παίξουν στο Europa Conference League, ξεκινώντας απ’ τον ίδιο προκριματικό.

Κατά συνέπεια με τον Ολυμπιακό να μοιάζει ξεκάθαρο φαβορί για το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο Ελλάδος ανεβαίνει στις βαθμίδες των «θέλω» των συλλόγων. Αυτό που πολλές φορές ίσως να υποτιμούσαν μέχρι τώρα, είναι ευκαιρία για τίτλο και αίγλη! Ειδικά στην εποχή της ποδοσφαιρικής πόλωσης, στοιχείο που αυξάνει το σασπένς.

Από μόνο του το γεγονός πως θα αγωνιστούν 8 ομάδες μόνο απ’ τη Super League, για να προκύψουν τα ημιτελικά, προσθέτει αγωνία. Απ’ τις 8 ομάδες των προημιτελικών οι 5 είναι οι παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης).

Αυτές οι ομάδες, έχουν τεράστιο κίνητρο για το Κύπελλο! Επειδή είναι ένας τίτλος και ταυτόχρονα εξασφαλίζει Ευρωπαϊκή παρουσία σε όποιον το κατακτήσει. Κι αν κατορθώσει ομάδα που θα είναι εκτός τελικής τετράδας στο Πρωτάθλημα, αυτόματα θα γίνει… χαμός στα πλέι οφ, καθώς μόνο η 2η και η 3η θέση θα δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο (πέραν της 1ης φυσικά).

Υπάρχουν βέβαια και οι… ειδικές συνθήκες. Ο Άρης έχει 51 χρόνια να κατακτήσει τίτλο! Άρα το κίνητρό του είναι σαφώς μεγαλύτερο για το Κύπελλο, σε σχέση με το… πλασάρισμα στο Πρωτάθλημα.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δε θα ήθελαν να τελειώσουν άλλη μια σεζόν χωρίς τίτλο, απ’ τη στιγμή που το… πουλάκι του Πρωταθλήματος δείχνει να «πέταξε»! Ο Παναθηναϊκός είναι κι αυτός μέσα σε αυτούς που «καίγονται» για έναν τίτλο και επιπρόσθετα έχει την ανάγκη επιστροφής στην Ευρώπη. Στοιχείο που πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου θα του εξασφάλιζε!

Και φυσικά ο Ολυμπιακός θα ήθελε να τους αφήσει όλους στα… κρύα του λουτρού κατακτώντας το Κύπελλο, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του για δεύτερη σερί σεζόν!

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και με το… ρόστερ που έχει η τελική ευθεία του Κυπέλλου, είναι δεδομένο πως η συγκεκριμένη διοργάνωση θα έχει φέτος το μεγαλύτερο σασπένς που είχε τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο