ΠΑΟΚ-Άρης 2-2: Ο Ίνγκασον αρνήθηκε να χάσει! - Δείτε τα γκολ του ντέρμπι (videos+photos)

Super League: Ο Άρης κέρδιζε 2-0 ως το 87', αλλά ο ΠΑΟΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ίνγκασον γλίτωσε την ήττα (2-2), σε ένα άκρως συναρπαστικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι κι όλα έδειχναν ότι θα φτάσουν σε έναν μεγάλο θρίαμβο στην Τούμπα, υπολόγιζαν, όμως, δίχως τον Σβέριρ Ίνγκασον, ο οποίος με γκολ και κερδισμένο πέναλτι έσωσε τον κακό «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι παίκτες του Απόστολου Μπάντζιου μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με ευκολία τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να τροφοδοτήσουν τον Κρμέντσικ, ενώ την ίδια ώρα ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και σκόραρε με τον Μπερτόγλιο.

Στο ημίχρονο, ο Πάμπλο Γκαρσία έβγαλε τον Καγκάβα, ο οποίος δεν βοήθησε κι άλλαξε το σύστημα του σε 4-4-2, με το Σβιντέρσκι να πηγαίνει δίπλα στον Τσέχο επιθετικό. Αυτό επέτρεψε στον «Δικέφαλο του Βορρά» να πάρει το... πάνω χέρι, χωρίς, όμως, να απειλήσει ουσιαστικά. Οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν στην κόντρα και με υποδειγματική αντεπίθεση έκαναν το 0-2, ενώ θα μπορούσε να βρει ακόμα και τρίτο γκολ!

Όλα αυτά μέχρι 87', όταν ο Ίνγκασον που είχε προωθηθεί πλάσαρε τον Μπουσέ κι έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Ο Ισλανδός αμυντικός εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα, καθώς στις καθυστερήσεις κέρδισε το πέναλτι από τον τερματοφύλακα του Άρη, ο οποίος τον βρήκε με τις γροθιές κι ο Βιεϊρίνια έκανε το τελικό 2-2.

Το φιλμ του αγώνα

Το "όχι" του Ζίβκοβιτς στον Γκάμα

Στο 17', ο Μπρούνο Γκάμα επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε σωστά.

ΓΚΟΛ: 0-1

Η ευκαιρία του Κρμέντσικ

Ο τραυματισμός του Κρμέντσικ

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Κρμέντσικ βρέθηκε πεσμένος μέσα στην περιοχή ύστερα από μονομαχία με τον Ροζ.

Ο Ζίβκοβιτς απείλησε τον Μπουσέ

ΓΚΟΛ: 0-2

Το VAR διόρθωσε τον Μαρτσίνιακ

Ο Πολωνός έδωσε πέναλτι σε μονομαχία του Ζίβκοβιτς με τον Σάντε Σίλβα, όμως μετά από έλεγχο του VAR, διόρθωσε την απόφαση του.

Ο Βιεϊρίνια έσωσε την ομάδα του

Ο Δεληζήσης έσωσε πάνω στην γραμμή

ΓΚΟΛ: 1-2

Στο 87', η μπάλα έφτασε στον Ίνγκασον και εκείνος με κίνηση που θα ζήλευε και επιθετικός έκανε το 1-2.

ΓΚΟΛ: 2-2

Στις καθυστερήσεις, ο Ίνγκασον κέρδισε πέναλτι σε σύγκρουση με τον Μπουσέ και ο Βιεϊρίνια αφότου έσωσε το 0-3, έκανε το 2-2.

Οι ενδεκάδες

ΠΑΟΚ

Άρης

Οι αφίξεις των δύο ομάδων